הטיפול הטבעי בטחורים כולל שלוש מטרות: הקלה על התסמינים, חיזוק כלי הדם הורידיים ומניעת עצירות (הגורם העיקרי לטחורים).
ודגשים תזונתיים פרטניים (למשל הינם הכרחיים למניעת הישנות התופעה. שתייה מוגברת וצריכת ירקות ופירות אשר עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
כמו כן, ישנה חשיבות רבה למניעת עצירות. לטיפול בעצירות יש להרכיב תפריט מאוזן ועשיר הכולל סיבים תזונתיים רבים ושתייה מרובה של נוזלים לצד שימוש (בעת הצורך) בצמחי מרפא.
בנוסף, מומלץ להקפיד על ביצוע פעילות גופנית אשר משפרת את זרימת הדם ואת תפקוד מערכת העיכול ומסייעת לקיום יציאות תקינות.
הגברת צריכה של:
· מזונות עשירים בסיבים- דגנים מלאים, ירקות, פירות, קטניות, שיבולת שועל, סובין, זרעי פשתן ועוד. הסיבים מסייעים לפינוי פסולת מן הגוף, משפרים את פלורת המעי ומגנים על ריריות מערכת העיכול.
· נוזלים- שתייה של חליטות צמחי מרפא ומים (8-10 כוסות מים ביום) מסייעת לריכוך הצואה וליציאות תקינות.
· במצבי עצירות ניתן להשתמש במרככי צואה טבעיים כגון שזיפים, תאנים, שמן זית וכד'.
· ירקות שורש כתומים (בטטה, דלעת וגזר) אשר עשירים בויטמינים ומינרלים המסייעים לתפקוד תקין ולשיקום של מערכת העיכול.
· פירות יער, אוכמניות, דודבנים, אוסנה וכד' המסייעים בחיזוק כלי הדם.
· מזונות טריים ומלאים המכילים ויטמיני B כגון: דגנים מלאים (אורז מלא,שיבולת שועל, קינואה, גריסים וכד'), קטניות (עדשים, שעועית וכד'), ירקות (ירקות ירוקים עליים, נבטים, ירקות שורש וכד'), פירות (תפוחים, אגסים, פפאיה וכד') ושמרי בירה. ויטמיני B חיוניים להגנה על הרקמות הריריות של מערכת העיכול.
· שימוש בתבלינים מחממים כמו ג'ינג'ר, קינמון, הל וכד' המשפרים את זרימת הדם ההיקפית)
הימנעות או הפחתת צריכה של מזונות מעודדי דלקת – מצ"ב רשימה
בברכת בריאות איתנה - ד"ר אור בן עוזיאל
גורם דלקת | מונע דלקת | ||||
כללי | שומן רווי | חומצות שומן אומגה 3 ו - 6 | |||
כללי | ערך גליקמי גבוה | ויטמינים | |||
כללי | חומרים משמרים | מינרלים | |||
כללי | סוכר וממתיקים מלאכותיים | נוגדי חימצון | |||
דגנים וקיטניות | קורנפלקס | -179 | דגני בוקר אול בראן | 249 | |
דגנים וקיטניות | ספגטי לבן | -77 | |||
דגנים וקיטניות | לחם חיטה | -60 | |||
דגנים וקיטניות | אורז לבן | -38 | |||
דגנים וקיטניות | אפונה, שעועית | -7 | |||
מוצרי חלב | מוצרלה | -60 | |||
מוצרי חלב | קוטג | -15 | |||
מוצרי חלב | יוגורט | -7 | |||
ירקות | תירס | -25 | פטרוזליה | 504 | |
ירקות | בצל | 242 | |||
ירקות | גזר טרי | 150 | |||
ירקות | חסה | 134 | |||
ירקות | ברוקולי | 61 | |||
ירקות | כרוב, כרובית, אספרגוס | 20 | |||
דגים | סלמון | 729 | |||
דגים | טונה במיים | 162 | |||
בשר | הודו | -70 | בשר בלי שומן | 10 | |
בשר | עוף | -20 | |||
בשר | חזה עוף | -10 | |||
שומן | שמן זית | 526 | |||
שומן | שקדים | 190 | |||
שומן | בוטנים | 167 | |||
שומן | אבוקדו | 79 |