כרום
הכרום (chromium).הוא ללא ספק החומר התזונתי החשוב ביותר בתהליך חילוף החומרים של הסוכרים.רוב הסוכרתיים סובלים מחסר במינרל זה, ולמרבה הצער, דווקא הם זקוקים למינרל זה במידה הרבה ביותר.
חסר בכרום הוא תופעה שמנציחה את עצמה. כאשר רמת הכרום בגוף נמוכה, עולה התשוקה למתוק וסוכרים. אולם ככל שאתם אוכלים יותר סוכר, כך הולכים ומתדלדלים מאגרי הכרום שלכם.
אין פלא אפוא שהפרעות של תנגודת לאינסולין וחסר בכרום כה נפוצות.
מקורות לכרום :
שמרי בירה, בשר וגבינות.
גורמי מחסור וסימפטומים של כרום :
במחסור שלו ייתכנו משקל עודף, תשוקה למתוק, רמות גבוהות של סוכר, כולסטרול וטריגליצרידים בדם.
הפרעות במערכת העצבים כגון כאבים או אובדן תחושה.
נזקים מעודף של כרום :
חשיפה למנות גבוהות עלולה לגרום לפצעים בעור, קשיי נשימה ואף סרטן ריאות.
מנה יומית מומלצת (RDA) של כרום :
25 (נשים)- 35 (גברים) מיקרוגרם ליום
חבלות, פעילות גופנית אינטנסיבית וזיהומים מעלים את הצריכה שלו.
מקורות
כמובן ההמלצה שלנו היא להכניס לתזונה השבועית, כמה שיותר מזונות הנ"ל ורק במקרים קיצוניים בתוסף, כמובן בפיקוח איש מקצוע