שפעת 

הדבקה בשפעת או בכל סוג של תסמיני החורף  (שיעול, נזלת, סינוסיטיס, ברונכיטיס, וכו') ובכל וירוס או חיידק אחר היא ברוב המקרים היחלשות של מערכת החיסון לעיתים ההדבקות תבוא עקב חשיפה קרובה מדי לאדם חולה מאוד. (חשיפה לעומס ויראלי), על פי הרפואה הטבעית כל התופעות הללו מצביעות על עודף לחות וקור בגוף, והטיפול יהיה מתוך נסיון להחזיר את הגוף לאיזון הטבעי שלו, באמצעות החזרת החום והיובש.


 

השאלה הראשונה היא מדוע מערכת ההגנה שלי נחלשה?

האם בשל חוסר פעילות גופנית, חשיפה לשמש, עבודת יתר, לחץ מתמשך, אכילה לא נכונה, שינה לא טובה, חשיפה לרעלים

 

שלושת הדברים הכי חשובים לטיפול בשפעת:

1. לנוח.

2. באמת לנוח

3. ממש-ממש לנוח, לא “כאילו”.- לתת לגוף אנרגיה לעשות את העבודה בזמן שרוב המשאבים של גופנו עובדים עבור מערכת החיסון, אין הגוף מסוגל לתפקד רגיל: לעבוד, ללמוד, לאכול או לעשות ספורט. כדי לזרז תהליכים החלמה וחזרה לאיזון, כדאי לעשות פעילות גופנית קלה, ככל שמתאפשר: מתיחות, תנועות זורמות, אם אפשר הליכה קלה ועוד. הפעילות הגופנית המאפשרת זרימת דם והתחדשות כוחות הגוף המסייעים לריפוי טבעי.


 

 

ועוד כמה דברים שכדאי לעשות בכדי להעביר את התסמינים מהר

1.     מומלץ להקפיד על שתייה מרובה, ובעיקר של מי מרק ירקות ו/או מיצי ירקות איכותיים. כדי לתמוך בהזעה ובהשתנה המרובות, אשר תורמות להורדת חום טבעית ולפינוי רעלים מהגוף (כמו שרידי הוירוס ושרידי תאים לבנים שנפלו בקרב).

2.     כדאי לאכול רק אם באמת רעבים. – מומלץ לצום (רק מיים, סודה חליטת צמחים ללא סוכר)    12-14 שעות

3.     כדאי להוריד חום רק אם באמת המצב בלתי נסבל (כמו למשל על מנת לאפשר שנת לילה סבירה). ברגע שהמערכת החיסונית מזהה את נוכחות הווירוס, רק נוחת על ריריות האף, היא מתחילה את מאבקה המורכב משני מהלכים. היא מתחילה לייצר נוגדנים ובו זמנית גורמת לגוף להעלות את החום. שמקשה על חייהם של הוירוסים. בנוסף, עליית החום מייעלת את פעילותם של תאים לבנים של המערכת החיסונית.לכן נקיטת צעדים להורדת חום עשויה להפריע למלחמה נגד הוירוס. יותרה מכך, הורדת חום שלא לפי הצורך, עלולה להאריך את תקופת המחלה ולהגדיל את הסיכון לתופעות הלוואי.

4.     מזונות מומלצים במיוחד: ג’ינג’ר, שום, בצל, קצח, לימון

5.     חליטות מומלצות לרוב:  לואיזה, סמבוק, קינמון, ג'ינג'ר, לימון, מרווה, קורנית, עלי גרניום, שיבה.

6.     אם כואב הגרון: גרגור מי מלח או מי מרווה. אבץ למציצה.

7.     אם יש שיעול: לחתוך בצל קטן. להשרות בכמות שווה של דבש עד יצירת נוזל אחיד (כמה שעות). לבלוע 3 פעמים ביום – למבוגר כף. לילד – כפית

8.     אם האף סתום ומציק: לחתוך בצל ולהניח בכלי קן ליד המיטה למהלך הלילה, אפשר להשתמש בשמן אתרי ממשפחת האקליפטוס.

9. כדאי לשהות בחדר מאוורר, עם טמפרטורה קבועה, זרימת אוויר טרי ואור שמש טבעי.

10. לבוש - הרובד החיצוני ביותר של הטיפול בהתקררות הוא שמירה על חום הגוף הקיים על ידי ביגוד מבדים טבעיים ונושמים, העטופים את הגוף, מכף רגל ועד ראש, וכך מסייעים לשמור על חום הגוף הקיים, ושמירה מפני הקור החיצוני הסביבתי. מומלץ לגרוב גרביים טבעיות וטובות לאורך שעות היום ובלילה לאוורר את הרגליים. מומלץ בזמן צינון/התקררות לכסות את הראש בכיסוי/כובע נעים, לאורך כל שעות היום והלילה, כיון שהרבה מאיבוד החום של הגוף מתרחש דרך הראש. שמירה על חום הראש, תוך כיסוי האוזניים מסייע בהתמודדות והחלמה מצינון. דבר זה רלוונטי לכולם כולל גברים, נשים, ילדים וילדות. בנוסף כדאי לחמם את אזור הצוואר ובית החזה בצעיף טוב, העשוי מחומר טבעי.

11. שמנים אתריים - לבנדר, מרווה, לבונה, מור, קינמון, מנטה פפריטה, אקליפטוס גלובוס, אקליפטוס לימוני.

           מומלץ לטפטף על הצעיף, או לתוך כוס מים רותחים לכסות את הראש מעל הכוס עם מגבת ולשאוף פנימה.

          אפשר לערבב שמנים אתריים עם בסיס שמן שקדים/ שמן קוקוס/ חמאת קקאו - ולמרוח על החזה ולכסות בלפחות שתי שכבות בד.

      12. אמבטיית מלח - מומלץ לעשות אמבטיה של 20 דקות, עם מים חמים מאוד, ובתוכם להמיס 2 כוסות מלח ים אטלנטי אפור. אפשר ומומלץ להוסיף 1/2 כוס סודה לשתייה. אפשר לטפטף               מספר טיפות של שמנים אתריים לתוך מי האמבט. בעיקר אקליפטוס. לנשום את האדים. לשים מגבת מעל בית החזה. לצאת מהאמבטיה ולהעטף במגבת מחוממת. ללבוש בגדים חמים                  מבד טבעי ולהיכנס למיטה לחצי שעה נוספת לפחות במנוחה.

      13. שמש - מומלץ אם מתאפשר לשבת כמה דקות ביום בשמש. אם זה בחוץ, בחצר, במרפסת, או לצד חלון שדרכו נכנסת שמש ישירה. השמש  מרפאה ממש! "שמש ארוכה ומרפא"

      14. היגיינת הפה - חשוב מאוד מאוד לדאוג להגיינת הפה בזמן צינון. זה אומר צחצוח שיניים לפחות בבוקר ובערב, חציצה בין השיניים בחוט דנטלי, ניקוי הלשון, ושטיפת הפה במי פה. אפשר            להכין שטיפה מיוחדת העשויה ממים חמים ומלח ים אטלנטי ואיתה לשטוף את חלל הפה ולגרגר את הגרון כדי לסייע בסילוק חיידקים ווירוסים.

        מומלץ לחטא את מברשת השיניים במים רותחים מדי יום בזמן הצינון וההתקררות.

      15. בקבוק חם - בזמן התקררות וצינון, אחד האלמנטים שמסייעים מאוד בחזרה לאיזון והחלמה הוא בקבוק חם. יש למלא את הבקבוק בלא יותר משליש, ולדאוג להוציא את כל האוויר לפני             הסגירה, כך שהבקבוק חם אינו "מנופח", אלא דק ונע בגמישות. כאשר הבקבוק מוכן יש להניח על בית החזה והבטן. ברגע שמרגישים שזה חם מדי, להזיז לאזור אחר על מנת להימנע מכוויה.

      16. טישו - חשוב מאוד לרוקן את הנזלת והליחות אל תוך טישו - ולא "לשאוב פנימה"!

      17. שתייה חמה - כדאי לשתות שתייה חמה מאוד המסייעת לחיסול חיידקים ווירוסים בחלל הפה והגרון. מים רותחים עם:

            * פרוסת לימון טרי וג'ינג'ר

            * עשבי מרפא: קורנית, מרווה, אזוב, שיבה, עלי גרניום רפואי

            * שורש כורכום

            * קקאו נא

           * מקלות קינמון 

 

תזונה

להימנע בימי ההצטננות לגמרי  ממזונות אלרגניים הגורמים לליחות:

מוצרי חלב, גלוטן, סויה, בוטנים, תירס

יש אלרגניים נוספים וכל אדם צריך לבדוק עם עצמו מה המזונות הגורמים לו ליחות.ולהתמקד במזון נוגד דלקת 

 

להוסיף לתפריט היומי

עדיף תמיד, ובמיוחד בזמן הצטננות, לאכול תוצרת אורגנית איכותית וטרייה:

 בעיקרון כדאי לאכול בימי ההצטננות מזון איכותי ביותר וקל לעיכול משלוש הקבוצות:  ירקות, אגוזים נבטים.

 

רעיונות למאכלים מומלצים לאכילה יומית בזמן צינון:

מרק ירקות ועדשים (בסיר מים רותחים מבשלים: בצל, כרישה, שום, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, גזר, קישוא, עדשים חומות, מלח ים אטלנטי, כורכום ופפריקה)

מרק ירקות כתומים ( בסיר מים רותחים מבשלים בצל, שום, בטטה, דלעת, גזר, מלח ים אטלנטי, כורכום, כמון, פפריקה - לבשל על אש קטנה ולטחון ליצירת מרק סמיך.)

 

דוחן -  (קיימות שתי שיטות להכנת דוחן: האחת היא כמו אורז: שמים כוס דוחן על סיר יבש וקולים אותו מספר שניות, מוסיפים פי שלוש מים, מרתיחים, ומבשלים על אש נמוכה עד שכל המים נספגים בדוחן. מתבלים במלח ים אטלנטי, כרכום, פפריקה, כמון. צריך לבשל עד שכל המים נספגים. אם הדוחן עדיין קשה יש להוסיף עוד מים רותחים בכמויות קטנות כל פעם עד שהדוחן רך.

 

שיטה שניה להכנת דוחן היא כמו שמכינים פסטה:

הרתחה של סיר גדול של מים 5 ליטר, ולאחר שהמים רותחים להוסיף כוס או שתיים דוחן ולבשל כמו פסטה. בסיום הבישול מסננים במסננת: שופכים את כל המים,  והדוחן המבושל נשאר במסננת)

 

לדוחן יש תכונה של ספיחת נוזלים וזהו מזון המסייע מאוד בייבוש טבעי של נזלות וליחות.

 

כדאי לצרוך יומית

9 שקדים מונבטים (להשרות במים לאורך לילה ובבוקר לשטוף היטב)

3 אגוזי מלך מונבטים (להשרות במים ללילה ובבוקר לשטוף היטב)

נבטי מש, נבטי עדשים, נבטי ברוקולי וקייל.

זה נותן לגוף מנה טובה של חלבונים איכותיים מן הצומח.

לאכול לאט, ללעוס היטב, יחד עם ירק חי.

 




         בדוק חוסר  ויטמין Cויטמין Dאבץקו אינזים Q10אומגה 3      ועוד כמה תוספים להמרצת מערכת החיסון (לעזור לה בתפקיד שלה) קוורציטין,   האכינצאה (Echinacea)  אנדרוגראפיס, סמבוק שחור, שרף מור, פרופוליס,   אימפרובין של נס הטבע ,   מור בלזם  ,   ZERO BACTER  

                          


ודבר הכי חשוב זה לחזק את מערכת החיסון בכדי לא לפגוש את השפעת או כל מחלה אחרת בקרוב, קבלו רק 5 טיפים, ככל שתיישמו את כולם מידי יום, מובטח לכם כיפת ברזל מכל גורמי המחלות

 

 

תזכורת חשובה:  שחום גבוה נמשך יותר משלושה ימים, או שמופיעים תסמינים חריגים.

או במצבים של מחלות רקע מורכבות, או חולשה חיסונית ידועה –  חשוב להיוועץ ברופא!!!

 

במקרה שהשפעת לא עוברת ללא סיבה נראית לעין, או משהו בכתוב אינו ברור, תמיד נשמח לסייע

 

 בריאות ובשורות טובות


אברהם מור קצב


 


 

 

 

logo בניית אתרים