דלקת
דלקת, הינה "אם כל המחלות והכאבים", חשוב לטפל בה כל יום עוד לפני שכואב, אדום, נפוח ושורף.
הדלקת היא תגובה טבעית של הגוף לטיפול בזיהום כלשהו בגוף ורגע לפני שאתה "יוצא" למלחמה במערכת החיסון של הגוף שלך
וממלא אותו בתרופות נוגדי דלקת, אנטיביוטיקה, נסה לחזק את מערכת החיסון, בכל הדרכים הטבעיות לחיזוק מערכת החיסון
מעבר לכך בתזונה להוסיף באופן קבוע מידי יום
אומגה 3 - חומצות שומן חיוניות שמעורר הורמונים מדכה דלקת ומעודד הורמונים נוגדי דלקת עוד על אומגה 3
כמו גם מזון נוגד דלקת, להלן עשרת הצמחים בעלי יכולת אנטי דלקתית
1. פלפל שחור - החומר הפעיל בו הוא פיפרין. לתבלין יכולות נוגדות דלקות מרשימות ביותר. הוא מונע בגוף התבטאות של גנים שקשורים לדלקת מפרקים ולהתפשטות סרטן. גם בכמויות קטנות, יש בו
תועלת רבה הוא בולם מצבים דלקתיים בפרקים ומצמצם כאבי דלקת פרקים
2. קרדמון (הל) - בן משפחה של הג'ינג'ר. מזה מאות שנים משמש כצמח שנוגד מצבים דלקתיים
3. פלפל חריף - החומר הפעיל בו קפסאיצין.
4. קמומיל (בבונג)
5. ג'ינג'ר (זנגביל) - משמש ברפואה העממית לטיפול במצבים דלקתיים. הוא מקל גם על כאבים של דלקת מפרקים, כאבי בטן, בחילות והקאות
6. כורכום - החומר הפעיל כורכומין, עוזר נגד מצבים דלקתיים והפרעות עיכול. החומרים הפעילים מנטרלים ומסלקים מן הגוף רעלים.
7. אלוורה- נוגדי דלקות טובים לשיקום מערכת העיכול ולטיפול חיצוני בכוויה בעור.
8. זרעי סלרי - מפחיתים מצב דלקתי במיוחד לסובלים מדלקות פרקים וגאוט.
9. תה ירוק - נוגד דלקת עם תכונות נוגדות סרטן.
10. רימון - מכיל נוגדי חמצון שעוזרים לצמצום מצבי דלקת אצל חולים בדלקת מפרקים.
להוציא מהצלחת, מהמטבח ומהחיים בכלל, מזון מעורר דלקת
בטבלה להלן ריכזנו את מרבית המזונות העיקריים שגורמים לדלקת ומשפיעים לרעה על מערכת החיסון, חלקם גם מעלים תנגודת לאינסולין (מעלים משקל וסוכר) וחלקם מכילים גם רעלים מסוכנים
1-7 אפשר לתמרן על פי ההנחיות בהסבר אחרי הטבלה, 8-11 להסיר מהתזונה מהר ככל הניתן
מוצר שמשפיע לרעה על .. | מערכת חיסון |
תנגודת אינסולין |
רעלים | יחס אומגה 3\6 |
|
1 | מוצרי חלב | v | |||
2 | לקטינים (חלבונים קושרי סוכר) - רשימת מאכלים | v | |||
3 | אוקסלטים - רשימת מאכלים | v | |||
4 | סויה | v | |||
5 | תירס | v | v | ||
6 | גלוטן | v | v | ||
7 | אלכוהול | v | v | ||
8 | סוכר | v | v | ||
9 | שמן מזרעים (קנולה, תירס, סויה, שומשום | v | v | v | v |
10 | שומן טראנס | v | v | v | v |
11 | מזון מעובד | v | v | v | v |
הסבר לטבלה
1-4 | אינדיבידואלי, שונה מאדם לאדם, כדאי לבדוק, אם במעבדה או דיאטת האלמינציה, אם לא משפיע אין צורך להסיר מהתפריט |
5-7 | משפיע על כל אחד, מעט מאוד, עדיף לוותר במידת האפשר |
8-10 | משפיע על כולם מהר וגרוע, להסיר מהתפריט כמה שיותר מהר |
11 | סכנה ברורה ומיידית לבריאות (הוא מכיל את כל הרשימה הקודמת), להסיר מהתפריט מאתמול |