סוגי מזון להרחיק מהצלחת


2   סוגים שאסור להכניס לפה וקל מאוד ליישם  רק עוד כמה שניות להעיף מבט לפני שמוסיפים לעגלה

 

1.    כימיקלים במזון בעיקר חומרים משמרים שמאריכים את חיי המדף של לדוגמא:

  • בנזואט, E-201 מצוי במזונות כמו רטבים לסלט. צריכתו עלולה לגרום לאסתמה, פריחה וכאבי בטן.
  • קלציום פרופיונט, E-282, מצוי בלחמים בעיקר. צריכתו עלולה לגרום לכאבי ראש ולמיגרנות.
  •  ניטריטים וניטראטים, מוסיפים בעיקר לבשר מעובד. גורמים לאנמיה, לדלקות בכליות ובמערכת העיכול, כאבי בטן, חולשת שרירים, והם נחשבים לחומרים מסרטנים               
  •  ממתיקים המלאכותיים סינתטיים כמו סכרין וציקלמט, נחשבים למסרטנים.

 

2.     צבעי מאכל סינטטיים - אין הבדל גדול ביניהם לבין צבע לקיר, אלא רק בכמות המותרת לשימוש, מופיעים במרקים, פסטה, דגני בוקר, שקדי מרק, משקאות קלים, ממתקים, רטבים, סוכריות , ממתקים וגלידה - חומרים שאסורים למכירה ושימוש ברוב מדינות אירופה, לדוגמא:

  • E 133 -   כחול עלול לעורר אלרגיות, היפראקטיביות ובעיות קשב. חשוד כגורם לגידולי מוח
  • 102 E -    צהוב (טרטזין) עלול לגרוב להפרעות קשב אצל ילדים, אלרגיה, כאבי ראש ומיגרנות 
  • 129 E -   אדום עלול לגרום לאלרגיה, גרד ופריחה, הפרעות בנשימה, עלייה בלחץ הדם. וחשוד כמסרטן

מאוד קל להחליף אותם בצבעי מאכל טבעיים על בסיס כורכום, גזר, סלק ועוד.


 

 3 סוגי מזון שאסור להכניס לפה וקצת יותר מורכב ליישם. אך מומלץ בחום לרדת מהם בהדרגה, לאט לאט בקצב שמתאים לכם,

 

1.     סוכר לבן – מחמצן (מרעיל) כללי את כל הגוף ובעיקר את הכולסטרול, הסיבה העיקרית לעובדה שאנו מזדקנים חולים ומתים לדוגמא:

  • כולסטרול מחומצן שוקע בעורקים ומשם הדרך קצרה לאירוע לב או מוח
  • חומר תורשתי (DNA) מחומצן יוביל לטעויות בשכפול התאים ולתאים סרטניים
  • תאי עור מחומצנים מובילים לעור נפול, מקומט ודהוי
  • ועוד ועוד ועוד ועוד

מעורר ראשי לדלקת בכל הגוף – עייפות, כאבים, משקל עודף, שומנים בדם, אז מתוק כן (דבש, סילאן, אגבה, סטיביה, צימוקים, פירות טריים ויבשים) אבל סוכר לא

               

2.     שומן טראנס- נמצא במרגרינה, בצק עלים, מאפים, ג'חנון, עוגות ומזון מעובד. מוכח באינספור מחקרים הנזק בלתי ההפיך שלו

-        מחקר האחיות – עלייה של 2% בריכוז שומן בתזונה=הכפלה בסיכון למחלת לב

-        מעלה מדדי דלקת (CRP)  ב 73%

-        סרטן השד – עלייה של 75%

-        אלצהיימר – פגיעה בזכרון ושינויים ביוכימיים במח

-        עליה במשקל

-        הפרעות קשות לכבד

-        פגיעה בפוריות בנשים בעיקר

-        דכאון, חוסר שקט ועצבנות

 

3.     מזון מטוגן – כל שמן בטמפרטורות גבוהות הופך להיות מחומצן מאוד – חומרים מחמצנים גורמים להזדקנות ולתהליכים סרטניים.ראו סעיף 1

 

 

משהו בכתוב אינו ברור, תמיד נשמח לסייע' בריאות ובשורות טובות


אברהם מור קצב

 

logo בניית אתרים