סוגי מזון להרחיק מהצלחת
2 סוגים שאסור להכניס לפה וקל מאוד ליישם רק עוד כמה שניות להעיף מבט לפני שמוסיפים לעגלה
1. כימיקלים במזון בעיקר חומרים משמרים שמאריכים את חיי המדף של לדוגמא:
- בנזואט, E-201 מצוי במזונות כמו רטבים לסלט. צריכתו עלולה לגרום לאסתמה, פריחה וכאבי בטן.
- קלציום פרופיונט, E-282, מצוי בלחמים בעיקר. צריכתו עלולה לגרום לכאבי ראש ולמיגרנות.
- ניטריטים וניטראטים, מוסיפים בעיקר לבשר מעובד. גורמים לאנמיה, לדלקות בכליות ובמערכת העיכול, כאבי בטן, חולשת שרירים, והם נחשבים לחומרים מסרטנים
- ממתיקים המלאכותיים סינתטיים כמו סכרין וציקלמט, נחשבים למסרטנים.
2. צבעי מאכל סינטטיים - אין הבדל גדול ביניהם לבין צבע לקיר, אלא רק בכמות המותרת לשימוש, מופיעים במרקים, פסטה, דגני בוקר, שקדי מרק, משקאות קלים, ממתקים, רטבים, סוכריות , ממתקים וגלידה - חומרים שאסורים למכירה ושימוש ברוב מדינות אירופה, לדוגמא:
- E 133 - כחול עלול לעורר אלרגיות, היפראקטיביות ובעיות קשב. חשוד כגורם לגידולי מוח
- 102 E - צהוב (טרטזין) עלול לגרוב להפרעות קשב אצל ילדים, אלרגיה, כאבי ראש ומיגרנות
- 129 E - אדום עלול לגרום לאלרגיה, גרד ופריחה, הפרעות בנשימה, עלייה בלחץ הדם. וחשוד כמסרטן
מאוד קל להחליף אותם בצבעי מאכל טבעיים על בסיס כורכום, גזר, סלק ועוד.
3 סוגי מזון שאסור להכניס לפה וקצת יותר מורכב ליישם. אך מומלץ בחום לרדת מהם בהדרגה, לאט לאט בקצב שמתאים לכם,
1. סוכר לבן – מחמצן (מרעיל) כללי את כל הגוף ובעיקר את הכולסטרול, הסיבה העיקרית לעובדה שאנו מזדקנים חולים ומתים לדוגמא:
- כולסטרול מחומצן שוקע בעורקים ומשם הדרך קצרה לאירוע לב או מוח
- חומר תורשתי (DNA) מחומצן יוביל לטעויות בשכפול התאים ולתאים סרטניים
- תאי עור מחומצנים מובילים לעור נפול, מקומט ודהוי
- ועוד ועוד ועוד ועוד
מעורר ראשי לדלקת בכל הגוף – עייפות, כאבים, משקל עודף, שומנים בדם, אז מתוק כן (דבש, סילאן, אגבה, סטיביה, צימוקים, פירות טריים ויבשים) אבל סוכר לא
2. שומן טראנס- נמצא במרגרינה, בצק עלים, מאפים, ג'חנון, עוגות ומזון מעובד. מוכח באינספור מחקרים הנזק בלתי ההפיך שלו
- מחקר האחיות – עלייה של 2% בריכוז שומן בתזונה=הכפלה בסיכון למחלת לב
- מעלה מדדי דלקת (CRP) ב 73%
- סרטן השד – עלייה של 75%
- אלצהיימר – פגיעה בזכרון ושינויים ביוכימיים במח
- עליה במשקל
- הפרעות קשות לכבד
- פגיעה בפוריות בנשים בעיקר
- דכאון, חוסר שקט ועצבנות
3. מזון מטוגן – כל שמן בטמפרטורות גבוהות הופך להיות מחומצן מאוד – חומרים מחמצנים גורמים להזדקנות ולתהליכים סרטניים.ראו סעיף 1
משהו בכתוב אינו ברור, תמיד נשמח לסייע' בריאות ובשורות טובות