קנדידה

 סוג של פטריית שמר המהווה חלק בלתי  נפרד מאוכלוסיית המעיים אצל האדם כבר בסמוך  ללידתו. נוכחות הקנדידה במע 'העיכול אינה מהווה גורם  מפריע או מאיים לגופנו כל עוד המערכת החיסונית שלנו ואברי ההפרשה-כבד, כליות, מע 'עיכול ושתן וכן חיידקים  "טובים "המצויים באורח קבוע במע 'העיכול ,מונעים  התפרצות ושיגשוג יתר של הפטרייה.

הקנדידה מפרישה כ 100 סוגי רעלים (טוקסינים) וזו הסיבה למספר הרב של הסימפטומים  ולמעורבותם של מספר מערכות בגוף.


  • מע' העיכול-בעיות חוזרות ונשנות במע 'העיכול כגון  • קשיי עיכול, נפיחות, כאבי בטן, עייפות רבה לאחר ארוחה, שלשולים/עצירות לסירוגין, גירודים וצריבה בפי הטבעת.
  •   עור-פטריות על העור הפה והציפורניים וכן פטרת הנרתיק הגורמת לגרד, כאבים,       הפרשות  ורגישות רבה,  
  •  גירודים כללים בכל הגוף
  • מע' עצבים-עייפות וחוסר אנרגיה וקושי לבצע את  מטלות היום, דיכאון ושינויים תכופים במצב הרוח, רגישות רבה לריחות ובשמים, חוסר ריכוז וזיכרון  • ותחושת ערפול כללית.
  • מע' חיסון- אלרגיות, חולשה חיסונית כללית, בלוטות לימפה נפוחות, הצטננויות חוזרות
  •  מע' הורמונלית-חוסר פוריות וקשיים בכניסה להריון, חוסר איזון הורמונלי, מתח קדם ויסתי.
  •  מע' השלד-קושי בהתחלת פעילות גופנית ,כאבי פרקים, שרירים וכאבים שונים בגוף. 

הפתרון הטבעי

  1.       אימוץ 5 האלמנטים לחיזוק מערכת החיסון – שכן מערכת חיסון חזקה לעולם לא תיתן לקנדידה "להרים את הראש"
  2.       הסרה מהתפריט את 5 המזונות המרעילים ובעיקר את הסוכר שהוא המצע הנוח ביותר לצמיחה ושיגשוג יתר של הקנדידה
  3.      להימנע (רק במהלך החיסול של הפטרייה) חיטה ומוצריה, פטריות, נבטים, פיסטוקים ובוטנים, בירה ,אלכוהול ויין, משקאות מוגזים ומיצי פירות  מזונות המכילים שמרים או שיוצרו בהתססה-לחם, טופו, סויה, רוטב סויה, מיונז, קטשופ, גבינות קשות, חומץ,  מזונות מעוררים-קפה, תה, אלכוהול, קולה, שוקולד   
  4.        להימנע ככל הניתן מגלולות למניעת • הריון/הורמונים ,אנטיביוטיקה וסטרואידים
  5.     .  להרבות בירקות- 8-10 מנות ירק ביום
  6.     .   1-3 שיני שום ביום - טיפ יעיל ביותר למיגור הקנדידה
  7.     .   שמן אורגנו
  8.     .  להוסיף לתפריט היומי  פרוביוטיקה טבעית

              

            מותר לאכול:

             

- דגנים מלאים (חוץ מחיטה): שיבולת שועל, אורז מלא, קינואה, שיפון, כוסמין, דוחן, כוסמת, אמרנט

   לחם ללא שמרים – מותר על בסיס שאור

 

 - קטניות: שעועית, עדשים, חומוס, אפונה, פולי סויה

 

 - שמן זית מכבישה קרה


 - שמן קוקוס מכבישה קרה

 

 - כל הירקות חוץ מתפוח אדמה

 

 - אגוזים, שקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, לוז, פקאן לא קלויים

 

 - תבלינים טבעיים ללא תוספות


 - סטיביה

 

 - ביצים


 - עוף ובשר – רצוי אורגניים עד פעמיים בשבוע


 - דגים


 - טונה במים- לסנן ולהוסיף שמן זית


 - חמאה- עד כף ביום


 - ערמונים, אגוז קוקוס,  קרם קוקוס אורגני

 

 - פריכיות אורז מלא/כוסמת


 - טחינה גולמית משומשום מלא וחמאת שקדים


 - חומוס ופסטו בהכנה ביתית





             

תפריט  לדוגמה:

אופציות לבוקר:

ü     2 פריכיות אורז עם אבוקדו בליווי 2 ירקות שונים וחליטת צמחים

ü     4 כפות גרנולה ללא סוכר לפי המתכון שבחוברת עם חלב שקדים ללא סוכר 

ü     דייסת שיבולת שועל על בסיס מים עם קינמון וכפית חמאת שקדים

ü     סלט קצוץ וביצה

ü     לחם סודה עם פסטו או אבוקדו בליווי ירקות טריים

 

ביניים: 10 שקדים טבעיים + 5 ערמונים וחליטת צמחים חמה או 2 כדורי אנרגיה עם חליטת צמחים חמה.


אופציות לצהריים:

ü     סלט גדול עם הרבה ירקות עליים + מנת דג או תבשיל קטניות (עדשים/חומוס/שעועית)

ü     סלט גדול עם ביצת עין על מצע של תרד מאודה עם בצל ו/או שום

ü     סלט גדול עם חזה עוף ואורז מלא

 

ביניים: עוגיות שיפון מלוחות  עם חליטת צמחים או חתיכות אגוז קוקוס טרי עם חליטת צמחים או ערמונים עם 2 אגוזי ברזיל וחליטת צמחים חמימה


אופציות לארוחת ערב:

ü     מרק ירקות/ מרק כתום ופרוסת לחם עם טחינה ביתית או חומוס ביתי

ü     סלט ירקות עם 2 פרוסות לחם ואבוקדו

ü     סלט ירקות עם בטטה ובצל בתנור

ü     אנטיפסטי עם אפונה וגזר/ אורז מלא/כוסמת/קינואה





        

בברכת בריאות איתנה,


אברהם מור קצב

נטורופת והרבליט קליני  ND MA CIH

logo בניית אתרים