תפקידן של חוּמצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3:
· חיוניות לבנייה תקינה של קרומי התאים ולשמירה על חדירותם וגמישותם.
· מפחיתות תנגודת לאינסולין.
· משמשות חומר מוצא לאיקוסנואידים.
· משמשות מקור לאנרגיה.
· מונעות היווצרות תהליכים דלקתיים.
· מעכבות היצמדות טסיות דם.
· מפחיתות רמות שומנים בדם ומונע חמצון של כולסטרול.
· חיוניות לתפקוד תקין של המוח ושל מערכות העצבים והחיסון.
מקורות מן הצומח: זרעי/שמן פשתן, שמן/אגוזי מלך, אגוזים אחרים ושקדים, מרווה, תרד, אצות, עלי ריג'לה.
מקורות מן החי: בעיקר דגי ים (מי ים עמוקים, ים צפוני) כגון סרדינים, סלמון, הרינג (מטיאס), טונה, מקרל, פורל, הליבוט, סול.