ויטמין E
חשוב למניעת טרשת עורקים (מעכב ייצור כולסטרול LDL), מניעת פגיעה במערכת העצבים, אנמיה ומחלות עור ושיער
ויטמין מסיס שומן , שיש לו כמה נגזרות (סוגים) . האלפא טוקופרול, בתא, גמא דלתא וכן הלאה. נקראים טוקטוריאנולים
שני הסוגים, שיודעים לעכב את הייצור שלLDL , דומה למנגנון של הסטטינים הם הגמא והדלתא. כמעט כל תוספי הויטמין E מכילים רק את האלפא טוקפרול שלא עושה את העבודה הזאת. יש מחקרים על צריכת ויטמין E כאלפא טוקופרול בלבד שהראו דווקא עליה בסיכון למחלות לב.
צריכה כתוסף מאוד בעייתי היו מחקרים שמצאו בעיות, סיכון מוגבר למחלות לב.
לפיכך גם פה אנו לא ממליצים להשתמש בתוסף אלא כמזון שלם שמכיל ויטמין E .
מזונות מכילים ויטמין E - מזונות צמחיים שומניים, כמו אבוקדו, אגוזים, שקדים, זיתים, שמן זית, טחינה, פיסטוקים, וכן הלאה. המזון הכי מרוכז זה נבט החיטה, .
כמות יומית מומלצת ביום 150 יחידות בינלאומיות