קינמון – מצמצם היקפים, מוריד רמות סוכר מפחית סיכון למחלות לב ולמחלות ממאירות
פשוט: הוסיפו קינמון לקפה, לשוקו, לכל חליטה, שייק של בוקר, לתה, לדייסת הבוקר, לסלט הפירות, לעוגות, לצימס, לקציצות הבשר, לתבשיל הקדירה (זה תבלין הקסם והסודי של הרבה שפים בעולם), לחמין של שבת לסחלב חם, לעוגות תפוחי עץ, לאגסים או לתפוחי עץ בתנור, לריבות למיניהן, לגלידות, לפזר מעל קפה הפוך או קצפת. ועוד כל מה שנראה ומתאים. (עד כפית ביום, ראו המלצות ומינונים בהמשך)
מומלץ גם לשתות חליטת קינמון עצמאית (מתכון עתיק של העדה הפרסית) ולשתות כוס ליום
שמים 4-3 מקלות קינמון על כל ליטר מיים ומרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות אחרי הרתיחה, מכבים את האש וממתינים עוד 15-20 דקות (שלב חשוב מאוד, בתהליך נספגים עוד חומרים פעילים), מתוק, טעים ומרענן, לא תאמינו עד כמה עד שתנסו, רוב המטופלים הצהירו שזאת הדרך הכי טעימה לדיאטה והפחתת שומנים וסוכר
אזהרות, המלצות ומינונים
1. תרופות – אנשים הנוטלים תרופות ובעיקר להורדת סוכר ומדללי דם, עדיף להתייעץ עם איש מקצוע לפני השימוש – הקינמון משפיע מהר מאוד לטובה על רמות הסוכר ודילול דם אך עשוי להתנגש עם התרופות
2. הקינמון מכיל סינאמאלדהיד (Cinnamaldehyde), תרכובת שמעוררת תגובה אלרגית העשויה לגרום לפצעים בפה כשהיא נמצאת בגוף בכמויות גבוהות מדי. צריכת כמות קטנה של קינמון לא תגרום לכם לפתח פצעים בפה משום שהרוק מונע מהכימיקל הזה את האפשרות לשהות בחלל הפה, לפיכך מי שלא רגיל לתבלין, יש להשתמש בהדרגה ולהקשיב לגוף
3. הקינמון מכיל רעלן בשם קומרין - מחקרים מצביעים שצריכה שעולה על 0.1 מ"ג לכל קילו ממשקל הגוף באופן קבוע עשוייה לגרום נזקים לכבד ולכליות, לפיכך המלצתינו היא:
קינמון מסוג ציילון, אין הגבלה (מכיל כמות נמוכה מאוד של קומרין, ראו בהמשך)
קינמון מסוג קאסיה, בשימוש קבוע, לא יותר מכפית ביום לאדם במשקל 60 ק"ג (חצי כפית לילד במשקל 30 ק"ג וכן הלאה)
4. עדיף לצרוך אורגני ללא חומר משמר, ללא צבעי מאכל, ללא מונוסדיום גלוטמט שמכיל הרבה פחות רעלים, ריסוס ושאר חומרים מסוכנים, כמו כל תוצרת חקלאית אחרת
סוגי קינמון
1. קינמון צ׳יילוני נקרא גם Cinnamomum zeylanicum או Cinnamomum verum
הוא נחשב ליוקרתי ואיכותי יותר
2. קינמון קאסיה - Cinnamomum cassia
הנפוץ ביותר בישראל אירופה וארצות הברית, זול יותר ואיכותי פחות מהציילוני
ההבדל בין סוגים
תכונות
|
צ'יילוני Ceylon
|
קאסיה cassia
|
איכות מתוך 10
|
8-10
|
5-6
|
צבע
|
חום בהיר
|
חום כהה עד אדמדם
|
מרקם
|
רך דק, נשבר בקלות
|
קשה ועבה יחסית
|
טעם
|
מתקתק, עדין, חריפות קלה
|
מתוק מאוד וחריף
|
רעלן קומרין
|
0.004%
|
3-5%
|
גדל
|
סרי לנקה (ציילון לשעבר)
|
סין, אינדונזיה, ויאטנאם
|
מחיר ל 100 גרם בש"ח
|
20-50
|
5-10
|
מי שרוצה להעמיק קצת יותר
מחקר שבדק את ההשפעה של קינמון על סכרת סוג 2 ותנגודת לאינסולין https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20513336/
מחקר (על חיות) שבדק את ההשפעה של קינמון על שומן ביטני https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20515642/
חיזוק מערכת החיסון עקב כמות נוגדי החמצון בכמויות גבוהות
http://ipharma.co.il/Catalog.asp?T1=8&T2=14
מחקר על סוגי הקינמון
https://www.healthline.com/nutrition/ceylon-vs-cassia-cinnamon
אריזה 100 גרם