נוגדי חמצון
גוף האדם מזדקן ונהיה חולה מחוסר באיזון נוגדי חמצון
תהליכי החמצון שמתרחשים בגופנו, גורמים להרס של תאים, לפגיעה במערכת החיסונית ולהאצת תהליכי ההזדקנות.
מצד אחד של המשוואה יש את החומרים המחמצנים = הרעלים (רדיקלים חופשיים) שנמצאים בכל מקום, באוויר שנושמים, במים ששותים (מתכות כבדות, שיירי חומרי הדברה ועוד מגוון גדול של חומרים רעילים), במזון, בקוסמטיקה ובטואלטיקה
מצד שני של המשוואה, יש בטבע את נוגדי החמצון, כשמם כן הם, מנטרלים את הרעלים ומונעים את החמצון
לכן שאני חושבים על בריאות ואנטי אייג'ינג, מעבר למאמצים ככל שניתן בכדי למנוע את חשיפת הגוף שלנו לרעלים חדשים, חייבים לצרוך כל יום נוגדי חמצון וכמה שיותר, בכדי שתמיד יהיו לנו בגוף יותר נוגדי חמצון מרעלים ובכך נבטיח לעצמנו :
הזדקנות איטית, עור בריא וזוהר תוחלת חיים ארוכה יותר
שיפור מערכת החיסון, עמידות בפני חיידקים, וירוסים, אלרגיות , סיכון מופחת לסרטן ולכל שאר המחלות
המזון בעל צפיפות התזונתית של נוגדי חמצון הגבוה ביותר הינו
- במקום הראשון צמחי התבלין - כמון, כורכום, הל, פלפל שחור, קינמון, זרעי כוסברה
- במקום השני נבטים טריים אורגנים על מצע אדמה מכל סוג
- במקום השלישי פירות יער - תותים, אסאי, גוג'י ברי, רימונים, דובדבנים
- במקום הרביעי ועלים ירוקים
- במקום החמישי ירקות וכמה שיותר מגוונים – (כל צבע זה נוגד חמצון אחר)
ויטמינים עם נוגדי חמצון
ויטמין C
נמצא בכל הירקות והפירות ובעיקר בפלפל אדום, פלפל ירוק, כרוב, כרובית, ברוקולי, גויאבה, קיווי, תות שדה, פרי הדר, ועגבנייה. הוא רגיש מאד לחום ואור ונהרס בחשיפה ממושכת אליהם. לכן מומלץ לאכול את המזונות הללו טריים, לא מחוממים ולא מיובשים
ויטמין A – בטא קרוטן
נמצא ברוב הירקות והפירות שצבעם כתום או ירוק, במיוחד בגזר, בטטה, דלעת, תרד, פטרוזיליה, וחלמון ביצה
א נוגד חמצון השייך לקבוצת הקרוטנואידים. חומר זה הופך בגופנו במקרים רבים ויש לו תפקידים דומים. הוא נחשב נוגד חמצון חשוב במלחמה בסרטן ובמחלות לב, הוא מסייע להעלות את רמות הכולסטרול הטוב, משפר ראיית לילה, משקם ריריות פגועות בגוף (בעיקר בדרכי העיכול) ומחזק את מערכת החיסון
ויטמין E
נמצא באגוזים, בוטנים, שקדים, שמנים צמחיים, זרעי פשתן, צ'יה, נבטי חיטה, דגנים מלאים וביצים
תפקודו העיקרי טוב לטיפול בבעיות לב וכלי דם. הוא מפחית רמות כולסטרול רע, ומקטין סיכון לשבץ ומשמש כמדלל דם טבעי. בנוסף, הוא מסייע לטיפול בבעיות עצביות, למניעת סרטן, לשיפור תפקודי הריאות, להקלת כאבי מפרקים ותסמינים הקשורים לגיל המעבר ולחיזוק מערכת החיסון
מינרלים -
סלניום
נמצא בנבט חיטה, אגוזי ברזיל, כבד, חמאה, דגים, כבש, דגנים מלאים, אגוזים, שמרי בירה, מולסה, שיבולת שועל, שעורה, חיטה מלאה, אורז חום, מאכלי ים, שום, בצל, פטריות, ברוקולי, עגבניות, צנונית, ודלעת
חשוב למניעת מחלות לב, תחלואה בסרטן ומחלות אוטואימוניות אחרות. הוא מהווה חומר אנטי דלקתי, מסייע לניקוי רעלים ומתכות רעילות שמצטברות בגופנו ומשפר את תפקודו של הלבלב
מנגן
נמצא בעיקר בדגנים מלאים, עלים ירוקים, קטניות, ירקות שורש, אגוזים, ואבוקדו. פעולתו והשפעתו דומים לאלה של הסלניום
|
ORAC Values |
|
דם הדרקון |
2,897,110 |
croton lechleri |
2,822,200 |
Astaxanthin |
|
706,250 |
triphala |
|
קליפת פולי הקפה |
343,900 |
Coffee Cherry (Cascara) Powder |
תבלין סומאק |
312,400 |
Sumac Bran, Raw |
ציפורן |
290,283 |
Syzygium aromaticum |
אמבליקה |
261,500 |
Indian Gooseberry (Amla Berries) |
דורה - דגן ללא גלוטן |
240,000 |
Sorghum Bran |
אורגנו יבש |
175,295 |
|
פשתה שרועה |
169,800 |
|
רוזמרין יבש |
165,280 |
|
נענע יבשה |
160,820 |
|
תימין יבש |
157,380 |
|
פטריית צ'אגה |
146,700 |
|
קינמון |
131,420 |
|
כורכום |
127,068 |
|
סימיסיפיוג'ה |
126,495 |
|
מרווה |
119,929 |
|
סצ'ואן |
118,400 |
|
זרעי ענבים |
108,130 |
|
אסאי |
102,700 |
|
שוש קירח |
102,945 |
|
פלפל אנגלי |
100,400 |
|
מיורן - משפחת האורגנו |
92,310 |
|
פטרוזליה |
73,670 |
|
סנטלה ספלילה הידרוקוטיל |
69,978 |
|
אגוז מוסקט |
69,640 |
|
עלי תה |
62,714 |
|
בזיליקום |
61,063 |
|
קקאו |
55,653 |
|
רימון |
55,520 |
|
כמון |
50,372 |
|
קארי |
48,504 |
|
אוכמניות יבשות |
48,320 |
|
פלפל לבן |
40,700 |
|
גינג'ר |
39,041 |
|
גינקו דו-אונתי |
35,850 |
|
פלפל שחור |
34,053 |
עוד כמה דברים נפוצים
1. גוג'י ברי 25,000 ציון ORAC
2. שוקולד מריר 21,000 ציון ORAC
3. אגוזי פקאן 17,000 ציון ORAC
4. אוכמניות 14,000 ציון ORAC
5. חמוציות 9,500 ציון ORAC
6. ארטישוק 9,400 ציון ORAC
7. סמבוק 14,000 ציון ORAC
8. שעועית יבשה 8,400 ציון ORAC
9. פטל שחור 5,300 ציון ORAC
10. כוסברה 5,100 ציון ORAC
בריאות ובשורות טובות