תזונה

על חשיבותה של התזונה לבריאות אין ויכוח, הסכמה גורפת מקצה לקצה בכל עולם הרפואה, לרבות מודעות בסיסית אצל כל אדם שהיכרתי. עם זאת, הוויכוחים הם  רק על מהי התזונה הנכונה לאדם ?

דיאטות אופנתיות, מחקרים ממומנים ומאמרים לא מקצועיים, מבלבלים מאוד, יחד עם אמונות מגבילות שצרובות עמוק בתת המודע של רוב המטופלים, יוצרות אנדלמוסיה מוחלטת.


ננסה לעשות קצת סדר


החוק הראשון והבלתי מעורר של התזונה הוא - מינימום כמות מקסימום איכות 

כלומר בכל ארוחה לשלב כמה שיותר תבלינים, מזונות על  ועשבי תיבול שמכילים המון ערכים תזונתיים ומעט מאוד קלוריות ולהוריד מהתפריט מזונות מעובדים ובעיקר קמח לבן וסוכר שמכילים המון קלוריות וכמעט 0 ערכים תזונתיים


ועוד כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם


1. בכדי לא להגיע לחסרים תזונתיים, אפילו אם הצלחת שלך מכילה את כל רכיבי המזון שהגוף צריך,    חשוב להבין שלא משנה מה אכלת, משנה מה נספג ממה שאכלת והספיגה תלויה ב 25 משתנים שכדאי מאוד להכיר ולדאוג להם 


2. 10 טעויות באופן התזונה (איך אוכלים ולא מה אוכלים)  שפוגעות בבריאות והתעלמות מהם מובילה לרוב מחלות המין האנושי


3. 20   הרגלים למטבח בריא  (כמה ומה לאכול ומה לא) מתכונים 


4.  5 סוגי מזון שחשוב להרחיק אותם מהגוף    


5. חוקי הארוחה המושלמת (כולל תפריטים)


6.     איזון המקרוביום - 

    א. להכניס טובים - לאכול כל יום פרוביוטיקה - בעיקר ירקות מותססים

    ב. להכניס את מצע הגידול והאוכל של הטובים - 30-40 גרם סיבים תזונתיים

    ג. להוציא את הרעים - לאכול כל יום שום ועשבי תיבול (דגש על זעתר אורגנו תימין ורוזמרין)

    ד. להוציא את מצע הגידול והאוכל של הרעים - מזון מעובד ובעיקר סוכר וקמח לבן (בלי להוציא אותם מהגוף, כל תרופה , תוסף או צמח שתקחו לא יעזור לכם, מייד שתפסיקו לקחת אותו הם יתרבו מחדש - חשוב להדגיש כי אנחנו לא אומרים לא למתוק אלא לא לסוכר - מוסבר היטב בסעיף 3 קינוחים ומתוקים ללא ייסורי מצפון,    


  תפריטים (לאנשים בריאים ולא רגישים למזונות מיוחדים)   

   לדוגמה - 100, 150 ו 200 גרם ליום חלבון - גם צמחוני


אברהם מור קצב

נטורופת והרבליט קליני  ND MA CIH


logo בניית אתרים