20 סיבות (וזה לא הכל) למה לצרוך שקדים כל יום
1. כ 22% חלבון – ספורטאים שימו לב 22 גרם חלבון בכל 100 גרם שקדים
2. מפחיתים ומונעים דלקת פנימית – בזכות נוגדי החימצון החזקים
3. מסייעים להורדה במשקל - רמות גבוהות ואיכותיות של סיבים תזונתיים וחלבון
4. מורידים לחץ דם – בזכות התכולה הגבוהה של המגנזיום
5. מפחיתים את הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם – בזכות פרופיל השומנים והארגנין
6. מסייעים להפחתת הסוכר - בזכות המגנזיום ופרופיל השומנים שמוביל לשליטה גליקמית טובה.
7. מחזקים את בריאות העצמות והשיניים – סידן, רבותיי סידן איכותי
8. מקלים על עצירות ומשפרים את העיכול – סיבים תזונתיים כבר אמרנו ?
9. מחזקים את מערכת החיסון – בזכות הנוגדי חמצון
10. מורידים רמת כולסטרול הרע – בזכות תרכובות פוליפנוליות, המסייעות למנוע את ההתחמצנות של כולסטרול
11. מאטים ו/או מונעים נזקים למוח – הודות לרמה הגבוהה של ויטמין E
12. בונים ומסייעים לשרירים לעבוד טוב יותר – בזכות המגנזיום והחלבונים
13. מונעים סרטן – בזכות נוגדי החמצון והוויטמין E
14. מסייעים למנוע בריחת סידן (אוסטאופורוזיס) – בזכות כמות הסידן הנכבדת
15. מונעים הפרעות במערכת העצבים המרכזית – בזכות B12 וחומצה הפולית
16. מעלים רמת אנרגיה בגוף – בזכות חומצת אמינו ארגנין
17. גברים, שיפור הבריאות המינית – בזכות פרופיל השומנים התומך בטסטוסטרון
18. נשים, תסמונת השחלות הפוליציסטיות ואיזון הורמונאלי – בזכות ויטמין B
19. מעשירים את העור בלחות ומגנים מפני קרינה UV - בזכות הפוליפנולים
20. מזינים את השיער – הודות לויטמין E
מתי ?- בכל יום
כמה ?- חופן -20-25 שקדים.
מה לא ?- לקלף, מכיוון שלקליפה יש ערכים תזונתיים גבוהים ובריאים מאוד.
מה כן ?- להשרות אותם במהלך הלילה או למשך 8 שעות (להוצאת החומצה הפיטית)
ולהעשרת השקד בעשרות אחוזים בערכיו התזונתיים
כדאי להשרות רק את הכמות שאוכלים ביום, במידה ומשרים יותר, יש לשמור במקפיא עד השימוש
למה להשרות שקדים ? - קרא עוד
שקדים טבעיים שנשמרים בקירור (עד 8 מעלות) לאורך כל שרשרת האספקה (חקלאי, הובלה, מחסני היבואן, הובלה בטמפ' מבוקרת ובמחסן שלנו). - גם בבית מומלץ לשמור במקרר ואף במקפיא למניעת חמצון וריקבון (טמפרטורה זו לא מאפשרת לחיידקים הרעים להתפתח)
אריזה שלנו 500 גרם