מעכבי ספיגה של מינרלים  אנטי נוטריאנט (anti nutrient) והדרכים לנטרל את השפעתם

 

חומצה פיטית   Phytic acid . חומר שיש בזרעים שונים, שומשום, שקדים, אגוזים, קטניות, המעכב ספיגה של מינרלים, החומצה קושרת אליה את המינרלים כדי שהזרע לא ינבט קודם זמנו, שהמינרלים שזקוקים להנבטה לא יהיו זמינים לאנזימים בזרע, כשאין מספיק גשם.

לאחר שהזרע נחשף להמון מים, החודרים לתוכו, יש ניטרול של חומצה פיטית בכמות רבה, והמינרלים משתחררים מהחומצה הפיטית והם זמינים לאנזימים לצורך הנביטה עצמה

כמו שהחומצה פיטית מעכבת את הזמינות של המינרלים לזרע עצמו, היא גם מעכבת את המינרלים האלה מלהיספג בגוף שלנו.

 כיצד מנטרלים חלקים ממנה,- אין נטרול מלא,

1.     השרייה - כמה שעות בהרבה מים, הזרע מבין שהגיע גשם ומשחרר את המינרלים,

2.     הנבטה - יותר מהשריה, התחילה הנביטה, הנבט זקוק להרבה מינרלים להמשך הצמיחה  

3.     בישול - החום הגבוה מנטרל חלק מהחומצה הפיטית.

4.     פרוביוטיקה, - פלורת מעיים בריאה יכולה לנטרל חלק מהחומצה הפיטית.

 

חומצה אוקסלית–נימצא בזרעים אך גם בחלק מהעלים הירוקים כגון עלי תרד שהוא אחד המקורות המרכזיים לחומצה אוקסלית, בטטה RAW לא אפוייה לא מבושלת, בקקאו יש הרבה חומצה אוקסלית ופחות חומצה פיטית, שומשום מלא יש בו המון חומצה אוקסלית, גם היא בעצם חומר שמונע מהזרע לנבוט ולצמוח, כדי שלא ינבט ויגדל קודם זמנו.

חום מנטרל כמות רבה של חומצה אוקסלית. לאכול בעיקר בטטה רק מאודה, מבושל או אפוי לא חיה.

 

קופאין - מעכב ספיגה של ברזל ב-50% . בעיקר ההשפעה על ברזל מהצומח – מומלץ להרחיק שתיית קפה ואכילת שוקולד  לפחות שעתיים מהארוחה

 

טאנינים  Tannins-  מולקולות שיש בפירות בוסר בעיקר בתה ירוק גם בתה שחור, תה לבן, שגורמים להפחתה של 60% בספיגת הברזל מהצומח, גם תה מומלץ להרחיק לפחות שעתיים מהארוחה

 

חומצות זרחניות -  כמו שיש בקולה, - משבשות קליטת ברזל מאוד.


 


אברהם מור קצב

logo בניית אתרים