תפקידים עיקריים:
1. משתתף במאות תהליכים תוך תאיים. מאות רבות של תהליכים כימיים.
2. תפקיד חשוב בתהליך האפופטוזיס- אותו תהליך של התאבדות תאית מכוונת,כשתא מחליט להתאבד בכוונה, לא עקב באג, אלא כי הוא הגיע למסקנה שקיומו מזיק.
3. תפקיד חשוב בוויסות החומציות בגוף,
4. חומר הגלם העיקרי לעצמות, המינרל המרכזי בעצמות זה הסידן.
· לא ידוע כמה סידן צריך לצרוך כל יום, .
· יש שפע של סידן בטבע, האתגר הוא הספיגה
· יש שוני גדול מאד בספיגה ממקורות שונים:
-מוצרי חלב: הספיגה כ-30%, יש לא מעט אבל ספיגה נמוכה.
- ירקות:ועולם הצומח, הספיגה באחוזים הרבה יותר גבוהה: 50%-60%
- שקדים, קטניות, שומשום מלא ( אחד המקורות העשירים ביותר בטבע לסידן), טחינה: ספיגה של כ 20%-30% - נמוכה, בגלל החומצה הפיטית והחומצה האוקסאלית שקושרות את המינרלים.
· מה מפריע לספיגה?
1. חומצה פיטית . 2. חומצה אוקסאלית 3. צריכת אלכוהול רבה
· מה עוזר לספיגה של סידן?
1. ויטמין D:
2. מגנזיום משפר ספיגה של סידן.
3. חומציות תקינה בקיבה, (שלא תהיה נמוכה מדי). לכן תרופות נגד צרבת יכולות לפגוע בספיגה
המקורות הצמחיים שעשירים בסידן.
· כל הזרעים מכילים סידן-, ריכוז הסידן הגבוה ביותר הוא שומשום מלא. שקדים .
· בירקות- שומר, עלי בייבי, במיה, בצל ירוק, כרוב סיני, כרוב לבן, ברוקולי.
· קטניות- בכולם יש, אבל העשירות ביותר- האפונה, הסויה, שעועית לבנה,
· בפירות- . פירות שיש בהם כמות שיחסית מתקרבת למשהו בעל משמעות- סברס, תפוז, קיווי. סברס הוא הפרי עם כמות הסידן הגבוהה ביותר מבין הפירות.
· הירק העשיר ביותר בסידן- הפרי של החוביזה!
איך ומתי הכי כדאי לקחת
מאחר שיכולת הגוף לטפל בכמות גדולה של סידן מוגבלת, מומלץ לחלק את המינון לשלוש מנות ביום או לכל הפחות שתיים. את אחת מהן חשוב לקחת בערב לפני השינה שכן בריחת הסידן הרבה , ביותר מתרחשת בלילה
ההמלצה שלנו 6 טבליות ליום , 2 בוקר, 2 צהריים, 2 ערב על קיבה ריקה, לפני הארוחה
השורה התחתונה
הכי טוב ומומלץ: סידן אמורפי
אפשרי: סידן ציטראט, סידן לקטאט, סידן אורטאט, סידן אספרטאט, (אם כי פחות מומלץ לפי מחקרים אחרונים, הנזק עולה על התועלת)
לא מומלץ: סידן קרבונט, סידן פוספט, סידן סולפאט
חובה:K2 לקחת עם ויטמין