השריה והנבטה

מולטי ויטמין ומינרל מושלם מהטבע

חסר לכם סידן, ברזל, אבץ, מגנזיום וכ"ו, לפני שאתם רצים לקנות תוסף סינטטי, תקראו את השיטה הכי פשוטה, קלה ואפקטיבית  להשלים אותם בארוחה מזינה, בריאה ומשביעה הרבה יותר בתהליך מאוד פשוט, קליל, זמין ואפשרי בכל מטבח.

זרעים, קטניות, דגנים, אגוזים ושקדים - מושרים ומונבטים מכילים מאות אחוזים יותר מינרלים ויטמינים ונוגדי חמצון  שזמינים לגוף, לדוגמא בעדשים מונבטות יש כ 1000% יותר ויטמין C  מאשר אותם עדשים שלא מונבטות.

 

למה זה קורה ?

כל סוג של זרע – שקדים, אגוזים, דגנים וקטניות, הוא החלק בצמח שבאמצעותו הצמח מתרבה ומופץ, הוא מכיל ריכוז מינרלים גבוה. אך לזרעים היבשים, מינרלים אלו אינם זמינים לתהליך הנביטה, כי הם קשורים לחומצות (אוקסלית או פיטית). שמונעות את הנביטה. (מבחינת הטבע, אין מספיק מיים להתחיל את תהליך הנביטה) ועקב כך גם מונעות מהמינרלים להיספג בגופינו

ההשריה מדמה גשם, למעשה "מעירה" את הזרע ומפיחה בו חיים על ידי שהיא מנטרלת חלק מהחומצות שמונעות את הנביטה (המינרלים שקשורים לחומצות הם כמעט שאינם נספגים) והופכת אותם זמינים יותר לספיגה בגופנו.

איך עושים את זה ?


מכינים:

 1. קערה (זכוכית) גדולה (קחו בחשבון הגדלת הנפח פי 3)

 2.    מסננת צפופה (נירוסטה)

 3.    מגבת מטבח לשלב ההנבטה (בכדי לדמות חושך, כפי שקורה מתחת לאדמה)

 

השריה  

       1.  שוטפים מתחת לברז עם מים זורמים בעוצמה, בכדי לנקות מלכלוך וחרקים

       2. מניחים את הזרעים בקערת זכוכית ומכסים בהרבה מים מעל הגובה שלהם

       3. משאירים לילה (10-12 שעות), מסננים, שוטפים שוב עם מים זורמים

 

 

        *  קטניות כמו חומוס, אפונה ושעועית יבשה , דרושה השרייה כפולה (24 שעות לפחות), כדאי להחליף את המים, לפחות פעם אחת במהלך ההשריה כל 10-12 שעות

 

 

הנבטה

       1. לאחר ההשריה, שמים את הזרעים במסננת ומניחים אותה מעל הקערה

       2. מכסים במגבת מטבח נקייה (כדי לדמות חושך).

       3. כל 12 שעות, שוטפים את הזרעים במסננת ושמים שוב מעל הקערה

       4. אחרי יום או יומיים (בקיץ התהליך קצר יותר), מתחילים לראות נבט קטן שיוצא מהזרע

       5.  משאירים עוד חצי יום (שהנבט יתארך מעט)


כעת יש לכם את המולטי ויטמין הכי עוצמתי, מושלם, יעיל ואפטיבי בטבע, אף תוסף סנטטי לעולם לא יתקרב אליו

כף אחת ביום בכל סלט, מרק, תבשיל, כריך, פשטידה, ממרח, קציצות או נשנוש מאודה, תשכחו מחסרים תזונתיים להרבה זמן

 

כמה טיפים ממני

       1. תתחילו את ההרגל עם עדשים, שעועית מאש, קינואה או כוסמת ירוקה הם הזרעים הכי קלים להנבטה

       2. את הנבטוטים אפשר לשמור במקרר, עדיף בקופסת זכוכית עד שבוע או בהקפאה עד חודשיים (אני מכין לפחות קילו, מחלק לשקיות ומקפיא ומשתמש לפי הצורך

       3. אחרי יומיים שלושה במקרר, מומלץ לבדוק את הטריות לפני השימוש והמבחן הוא לפי הצבע של הנבט, כל עוד צבעו לבן הוא אידיאלי למאכל, ככל שיוחלף צבעו לחום, הנבט איבד מהטריות ואינו ראוי לשימוש.


        

בתיאבון,


אברהם מור קצב

נטורופת והרבליט קליני  ND MA CIH



logo בניית אתרים