קנדידה

 סוג של פטריית שמר המהווה חלק בלתי  נפרד מאוכלוסיית המעיים אצל האדם כבר בסמוך  ללידתו. נוכחות הקנדידה במע 'העיכול אינה מהווה גורם  מפריע או מאיים לגופנו כל עוד המערכת החיסונית שלנו ואברי ההפרשה-כבד, כליות, מע 'עיכול ושתן וכן חיידקים  "טובים "המצויים באורח קבוע במע 'העיכול ,מונעים  התפרצות ושיגשוג יתר של הפטרייה.

הקנדידה מפרישה כ 100 סוגי רעלים (טוקסינים) וזו הסיבה למספר הרב של הסימפטומים  ולמעורבותם של מספר מערכות בגוף.


  • מע' העיכול-בעיות חוזרות ונשנות במע 'העיכול כגון  • קשיי עיכול, נפיחות, כאבי בטן, עייפות רבה לאחר ארוחה, שלשולים/עצירות לסירוגין, גירודים וצריבה בפי הטבעת.
  •   עור-פטריות על העור הפה והציפורניים וכן פטרת הנרתיק הגורמת לגרד, כאבים,       הפרשות  ורגישות רבה,  
  •  גירודים כללים בכל הגוף
  • מע' עצבים-עייפות וחוסר אנרגיה וקושי לבצע את  מטלות היום, דיכאון ושינויים תכופים במצב הרוח, רגישות רבה לריחות ובשמים, חוסר ריכוז וזיכרון  • ותחושת ערפול כללית.
  • מע' חיסון- אלרגיות, חולשה חיסונית כללית, בלוטות לימפה נפוחות, הצטננויות חוזרות
  •  מע' הורמונלית-חוסר פוריות וקשיים בכניסה להריון, חוסר איזון הורמונלי, מתח קדם ויסתי.
  •  מע' השלד-קושי בהתחלת פעילות גופנית ,כאבי פרקים, שרירים וכאבים שונים בגוף. 

הפתרון הטבעי

  1.       אימוץ 5 האלמנטים לחיזוק מערכת החיסון – שכן מערכת חיסון חזקה לעולם לא תיתן לקנדידה "להרים את הראש"
  2.       הסרה מהתפריט את 5 המזונות המרעילים ובעיקר את הסוכר שהוא המצע הנוח ביותר לצמיחה ושיגשוג יתר של הקנדידה
  3.       להימנע (רק במהלך החיסול של הפטרייה) מבירה ,אלכוהול ויין, משקאות מוגזים ומיצי פירות  מזונות המכילים שמרים או שיוצרו בהתססה-לחם, רוטב סויה, מיונז, קטשופ, גבינות קשות, חומץ,  מזונות מעוררים-קפה, תה, אלכוהול, קולה, שוקולד
  4.        להימנע ככל הניתן מגלולות למניעת • הריון/הורמונים ,אנטיביוטיקה וסטרואידים


         אברהם מור קצב 

טואול - בניית אתרים