אומגה 3
חומצות שומן חיונית (גוף האדם חייב אותה, אך אינו מייצר בעצמו, לכן חייבים לצרוך מהמזון)
למה הגוף צריך אומגה 3 ?
א. מח ומערכת העצבים - בנייה ותקשורת תהליכים במח - מחסור יוביל לעצירת התפתחות המח עוד בשלב העובר, לכל התסמינים של הפרעות קשב, ריכוז, זכרון בבגרות ועד אלצהיימר ודימנציה בגיל מבוגר
ב. שלד וכלי דם - מחסור יגרור כל החיים דלקות מפרקים, עור וכלי דם = כאבי מפרקים וסיכון מוגבר למחלות לב
ג. מערכת חיסון - מעורר הורמונים מדכה דלקת ומעודד הורמונים נוגדי דלקת - אינסוף מחקרים מצביעים שמחסור מוביל לפגיעה במערכת החיסון, דלקות, אלרגיות
איך אני יודע שחסר לי אומגה 3 ?
שאל את עצמך 17 שאלות וספור את מספר התשובות החיוביות
1 | העור שלי יבש, מגרד או מתקלף | |
2 | יש לי קשקשים בקרקפת | |
3 | הציפורניים שלי רכות, סדוקות או שבורות | |
4 | יש לי שעווה קשה באוזניים | |
5 | יש לי גושים קטנים על החלק האחורי של הזרועות | |
6 | אני סובל מצמא רוב הזמן | |
7 | היציאות שלי בהירות, קשות או מדיפות ריח רע | |
8 | יש לי פחות מ 2 יציאות ביום | |
9 | המפרקים שלי נוקשים או כואבים | |
10 | אני סובל מדיכאון | |
11 | אני סובל מהפרעות קשב וריכוז | |
12 | אני סובל מהפרעות בזיכרון | |
13 | רמת כולסטרול הרע (LDL) גבוהה | |
14 | רמת טריגליצרידים גבוהה | |
15 | רמת כולסטרול הטוב (HDL) נמוכה | |
16 | נשים - אני סובלת מתסמונת קדם ויסתית כמעט כל חודש | |
17 | נשים - יש לי מחלת שד פיברוציסטית |
2 - 5 | תשובות חיוביות | ייתכן חוסר באומגה 3 , קראו והשלימו איך להשלים את חומצת השומן בתזונה |
6 - 9 | תשובות חיוביות |
ייתכן חוסר בינוני, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע |
10 + | תשובות חיוביות |
ייתכן חוסר חמור בצריכה או בספיגה של אומגה 3 , ממולץ לפנות לטיפול רפואי, עוד היום |
איפה יש במזון אומגה 3 ?
מקורות מן הצומח: זרעי/שמן פשתן, שמן/אגוזי מלך, אגוזים אחרים ושקדים, מרווה, תרד, אצות, עלי ריג'לה.
מקורות מן החי: בעיקר דגי ים (מי ים עמוקים, ים צפוני) כגון סרדינים, סלמון, הרינג (מטיאס), טונה, מקרל, פורל, הליבוט, סול.
תוספי תזונה של אומגה 3
כמו כל תוסף אחר, המלצתינו תמיד לצרוך אומגה 3 מהמזון, אך אם בכל זאת התזונה לא מספקת, או הספיגה לקויה ויש לך תסמינים של חוסר,
עצור בצד ואל תתקדם בלי להשלים את מפלס השמן בגוף לפני שתרגיש בחוסר,
ולפני בחירת התוסף, חשוב לשים לב לאבחנות הבאות.
כל תוספי אומגה 3 מן החי (דגים) עלולים להכיל פעמים רבות מתכות כבדות כגון כספית וחומרים רעילים נוספים כגון PCB's. והם לא מומלצים לשימוש קבוע.
חמור מזאת, תהליך הייצור שעוברים שמני דגים ושמני אצות כולל חשיפה לטמפ' גבוהות ושימוש במספר רב של חומרים כימיים וזאת בכדי להוזיל את המחיר (2$ לליטר)
סרטון קצר שמראה את השלבים שעוברים הדגים במפעל עד לשמן דגים (לא בטוח שיצרניות רוצות שתראו.( https://www.youtube.com/watch?v=enCAaDfeGiU
בדקנו אנליזות של הרבה ספקים ומצאנו שהנקיות ביותר הם של ברא צמחים ששמור בקירור ושמנו אותו למכירה בסוף הדף
תוספי אומגה 3 ממקור צמחי, בין עם טבעונים שלא צורכים דגים מסיבות אידיאולוגיות ובין עם שוחרי בריאות שמבינים את ההבדל, דרוש לחדד את ההבדל.
ברוב הזרעים המכילים אומגה 3 (פשתן, צ'יה), השמן אינו יציב. הוא רגיש מאוד לחום ולאור ומתחמצן בקלות, לרוב כבר בטמפ' החדר, ללא צורך בחימום.
משמעותו הרבה יותר רעלים מכניסים לגוף שעולים על התועלת מצריכתם.
נכון להיום, המקור היציב ביותר שהתגלה לאומגה 3 צמחית הינו שמן זרעי המרווה המרושתת.
שמן המרווה המרושתת הינו יציב מאוד, באופן חריג ביחס לכל שאר השמנים המכילים אומגה 3 בזכות שתי סיבות עיקריות:
- פרופיל חומצות השומן הייחודי, הכולל חוץ מ 50% אומגה 3, גם כ 25% חומצה אולאית (חומצת השומן העיקרית בשמן הזית), שתורמת מאוד ליציבות של השמן.
- ריכוז נדיר ומגוון של חומרים פעילים שונים שנמצאים אך ורק במרווה המרושתת ופועלים בסינרגיה (נוגדי חמצון, ויטמינים, פיטו-סטרולים ואחרים)
תכונות נדירות אלו של השמן התגלו לאחר מחקר רב שנים שבוצע ע"י מכון וולקני (גוף המחקר והפיתוח החקלאי של מדינת ישראל ואחד המובילים בעולם).
על תגלית זו רשמה מדינת ישראל פטנט בארץ ובעולם.
לפיכך אנו משתמשים וממליצים על אומגה 3 ממקור צמחי ממרווה מרושתת והאופציה אחריה היא של ברא שנמצאת בקירור
בברכה,
נטורופת והרבליסט קליני ND MBA