נבטי ברוקולי מכילים כמות נכבדת של סולפוראפן - שהיא מולקולה מבוססת גופרית (סולפה) שהוכחה מחקרית על השפעתה בשפעול מנגנונים אנטי דלקתיים ועיכוב תהליכי הזיקנה, חומר נוגד סרטן (מעלה את רמתם של אנזימים המכונים "אנזימים של שלב 2" בגוף. אנזימים אלה הם מעין שוטרים הלוכדים את גורמי הסרטן הסוררים. האנזימים כובלים את החומרים המסרטנים למעין "אזיקים ניידים" – אלו הם חומרים מסיסים כמו גלוטאתיון, המסוגלים לנוע עם זרם הדם ולהישטף אל מחוץ לגוף.)
נבטי ברוקולי מגיעים על המצע כשהם כבר מוכנים לאכילה ויכולים להשמר במקרר למשך שבועיים ואף יותר.
הוציאו את הקופסא מהמקרר
פתחו את המכסה
קצרו עם מספריים בגובה הנמוך ביותר בקרבת המצע את הכמות שאתם רוצים לצרוך
בעזרת שתי ידיים סדרו וכווצו בעדינות את הנבטים שנשארו על המגש.
סגרו את המכסה והחזירו למקרר