פחם פעיל

 

הדרך הכי זולה ופשוטה להוציא רעלים מהגוף

זהו לא תוסף תזונה, כיוון שהוא לא מוסיף דבר, מאחר שאינו נספג כלל במערכת העיכול. הוא פשוט מטייל לו מהפה שלנו לאסלה, לאורכה של מערכת העיכול ובדרך הוא אוסף וסופח חלקיקים שונים ומשונים.

 

המבנה הכימי של הפחם הפעיל מעניק לו נקבוביות רבות, ולפיכך שטח פנים רב, המשמש לספיחת חומרים שונים או תגובות כימיות. בשל הכמות הרבה של הנקבוביות המיקרוסקופיות (לגרם אחד של פחם פעיל יש שטח פנים שיכול להגיע לשלושה דונם – 3000 מ”ר!) יש לפחם הפעיל יכולת ספיחה מרשימה.

בחדרי מיון ניתן הפחם הפעיל לטיפול בהרעלות חריפות מתרופות או רעלים (מחקר1)

 

התעשייה משתמשת בשכבת פחם פעיל במערכות סינון רבות (כמו סינון מים או מסיכות אב”כ).

 

בנטילה פומית סופח הפחם הפעיל תוצרי לוואי של פעילות מערכת העיכול כמו גזים ריחניים והפרשות רעילות של חיידקי המעי או סופח כימיקלים מזיקים שבלענו. כך שהפחם הפעיל לא מוסיף משהו לגופנו, אלא להפך, מוציא מגופנו כימיקלים רעילים.  

 

מכינים אותו בד”כ מעץ, נסורת או קליפות קוקוס. בטמפרטורה גבוהה של כ-1000 שהופך אותו לפחם ואז עובר תהליך עיבוד המנקה את הפחם מכימיקלים אחרים והופך אותו “לפעיל” ומכאן שמו – פחם פעיל.

חשוב לדעת כי הפחם הפעיל יכול לספוח ולהוציא מהמעיים חומרים חיוניים כמו תרופות מרשם, ויטמינים ומינרלים, לכן יש לקחת אותו על בטן ריקה, ולפחות במרחק שעתיים לפני ואחרי אכילה או נטילת תוספי מזון אחרים.

מעבר לצחצוח וניקוי מערכת העיכול, לפחם הפעיל יש עוד מספר יתרונות-

  •  ספיחת חומרים רעילים המופרשים על ידי חיידקי המעיים יכולה לתמוך בצורה מצוינת בסוגי צום שונים. כאשר מתארך הצום מעבר ל 14-16 שעות חיידקי המעיים הרעבים מתחילים להפריש כימיקלים בשם  LPS (ליפופוליסכרידים) שחודרים  לדם וגורמים לנו להרגשה כללית של עייפות ועצבנות. הפחם הפעיל סופח כימיקלים (מחקר2) אלו ומפנה אותם דרך הצואה מחוץ לגוף ומאפשר לנו יותר מרץ ומצב רוח טוב בצומות ארוכים.

 

  •  מספר מחקרים ראשוניים הראו עלייה משמעותית בתוחלת החיים של עכברים רק מנטילת פחם פעיל  (מחקר3)

 

  •  פחם פעיל יכול לתמוך בבריאות הכליות על ידי הורדת עומס רעלים בגוף   (מחקר4) ,(מחקר5)

איך נוטלים?

כדורי פחם פעיל נמכרים ללא מרשם בכול בית מרקחת ונמצאים גם כתרופת מרשם בקופות החולים. חשוב שוב להזכיר שהם משפיעים על ספיגת תרופות , תוספי מזון ונוטריאנטים שונים מהתזונה לכן חשוב ליטול אותם על קיבה ריקה, ולהתייעץ עם רופא. הם יכולים לגרום לעצירות ולהשחרת הצואה. מינון יומי של 250- 2000 מ”ג הוא בטוח ובד”כ מספיק ליטול פחם פעיל פעם ביום, מספר פעמים בשבוע.

בריאות ובשורות טובות

 

אברהם מור קצב


נטורופת והרבליט קליני  ND MA CIH


logo בניית אתרים