חממה


4 ההרגלים הבסיסיים בתזונה לאורח חיים בריא ומשקל מאוזן

חי

להתרגל למזון חי (כמה שיותר קרוב למועד הקטיפה שלו), כמה שפחות מזונות מעובדים, ללא כימיקלים, ללא צבעי מאכל, ללא חומרים משמרים, ללא כל חומר שלא מבינים מה כתוב, כמה שיותר לעשות את האוכל שלך לבד וטרי


מלא  

להוציא מהתפריט כמה שיותר קמח\אורז לבן – צריכת דגנים מקולפים (נטולי ערכים תזונתיים וסיבים תזונתיים) כל יום, יביאו אותך בטוח לאדם חולה בגיל 40.      מאז שהאדם הסיר את הקליפה מהדגנים שהוא צורך הוא פוגע ישירות במערכת העיכול, מערכת החיסון ומערכת איזון הסוכר בגוף. לאט לאט, אבל בטוח הוא יהיה עם משקל עודף והרבה מחלות.


מגוון

  1. ·       להכניס לתפריט 18 סוגי ירקות ב 5 צבעים כל שבוע,
  2. ·       כל יום לפחות 3 ירקות ופרי 1
  3. ·       כל יום לאכול עלים ירוקים
  4. ·       כל יום להוסיף תבלינים (פלפל שחור, הל, כורכום, כמון, תימין, אורגנו, זעתר וכ"ו)
  5. ·       כל יום לאכול מנת אגוזים, שקדים וזרעים
  6. ·       כל יום לאכול ביצה אחת לפחות
  7. ·       לפחות פעמיים בשבוע לוודא אכילת קטניות (חומוס, אפונה, סויה, עדשים, שעועית)·      
  8.     . לפחות פעמיים בשבוע לוודא פרוביוטיקה (יוגורט, כפיר, ירקות מוחמצים) 

הרבה לעיסות

מערכת העיכול היא מערכת שצורכת המון אנרגיה, מורכבת 12 מטר צינור ששטח הפנים שלו כ 2 דונם ( 5 מגרשי כדורסל) שמעבירה כל ארוחה מסע של 55-70 שעות מהפה ועד פי הטבעת באמצעות הפעלת  יותר מ 10 איברים, מאות רבות של שרירים, אנזימים, הורמונים, חומצות ועוד חומרים אחרים

  1. ·       לא לשבוע (לא ממלאים מכונת כביסה עד הסוף)
  2. ·       לא לנשנש (לא מפעילים מכונת כביסה בשביל גרב אחת)
  3. ·       להכפיל את מספר הלעיסות (תהליך פירוק המזון מתחיל בפה), עצה זו לבדה, משנה חיים ומונעת הרבה מחלות (אינספור עדויות בקליניקה לפתרון בעיות עיכול (צרבות, בחילות, הקאות, גזים, עצירויות, שלשול, כאבי בטן רק בהגדלת מספר הלעיסות)

 


בריאות ובשורות טובות

 

אברהם מור קצב

נטורופת והרבליט קליני  ND MA CIH

logo בניית אתרים