אריתריטול
אם כבר להמתיק, אז רק עם אריתריטול
מהו אריתריטול?
אריתריטול הינו סוכר כוהלי טבעי שנמצא בפירות מסוימים (אבטיח), פטריות ומזון מותסס (יין) יש לו מתיקות של כ- 70% לעומת סוכר רגיל,
- ערך הקלורי אפס. לבני אדם אין את האנזים שמפרק אותו. לכן עבורנו הוא לא משמש כמקור אנרגיה - לא עובר כל מטבוליזם בגוף ויוצא דרך השתן בדיוק כפי שנכנס
- לא גורם לעששת - מסתבר שגם לחיידקים בחלל הפה שלנו אין את האנזים שמפרק אריתריטול, מחקרים מצאו שהוא מפחית את משקל האבנית בשיניים, מפחית את רמת החומציות של הפלאק, מפחית את כמות החיידקים הפתוגנים (מזיקים) ברוק ומפחית את הסיכון לחורים בשיניים
- לא מעלה רמת סוכר בדם
- לא מעלה רמת אינסולין
- כמעט ולא גורם לתופעות לוואי של מערכת העיכול (נפיחות, גזים, שלשולים)
- נוגד חמצון - מחקר שהתפרסם בכתב העת המדעי Nutrition מצא שיש לו תכונות של נוגד חמצון
- בעל פוטנציאל הגנה על דפנות כלי הדם (תאי האנדותל) מנזקים של רמות סוכר גבוהות (נמצא במחקר על בעלי חיים)
- בטוח גם לנשים הרות ומניקות מחקרי בטיחות שנעשו על אריתריטול לא מצאו כל רעילות, גם במינונים גבוהים