עצירות מוגדרת שאין יציאה אחת לפחות ביום.
מצב שעליו אי אפשר להתפשר כי אז הצואה שוהה במעיים עוד זמן מעבר למה שצריך להיות, זה פוגע בפלורת המעיים, חיידקים רעים מתרבים, רעלים שאמורים לצאת החוצה נספגים חזרה.
מלבד אי הנוחות שהיא גורמת, המאמץ עלול לגרור אחריו מיגוון רחב של בעיות בעיכול לרבות, בקע סרעפתי, דליות (ורידים בולטים), טחורים, פיסורה ועוד
הסיבה העיקרית לעצירות היא חוסר סיבים תזונתיים (זוהי מחלה ברורה ומובהקת של חוסר תזונתי (סיבים תזונתיים), בדיוק כמו שצפדינה בעקבות חוסר ויטמין C)
הפתרון המיידי והקל הוא לצרוך יותר מזון מהצומח
אורח חיים
תזונה
כף שמן זית בבוקר עוזר ליציאות. אך אנו לא בעד ה"כלי" הזה. עדיף לאכול את השמן כמשהו מהטבע שלם ולא נוזלי – כמה שיותר לאכול אוכל שלם עדיף. אבוקדו, טחינה. אך שמן אין בטבע- יש זיתים שממנו עושים שמן . (יש מחקרים שטוענים ששמן נוזלי פגע ביכולת ההרפיה של כלי הדם מה שלא קרה עם מזון שומני שלם). אך יהיו מקרים שכדאי יהיה להמליץ על כף שמן זית ויותר- במקרים של תת משקל .
במקרים קשים (עצירות מעל 3 ימים) מומלץ להשתמש בשמן פארפין 30 מ"ל (2 כפות) לפני השינה ואם אין יציאה בבוקר עוד מנה כזאת בבוקר
אם זה לא עוזר והעצירות ממשיכה לעבור לטיפול בהידרותרפיה, סיבים תזונתיים, תוספי תזונה וצמחי מרפא שעוזרים ליצור פעולות מעיים עזות יותר. אבל לא כמוצא ראשון קיימת סכנה לפיתוח תלות וניוון של המעי
קולון- הידרותרפיה . שטיפת מעיים. משחרר את היציאה במקרים קשים ששום דבר אחר לא עובד.
פסיליון (צמח הלחך) כף ביום, הסיבים של הקליפה שלו מסוגלים לספוח מיים עד פי 25 מנפחם, מייצרים נוזל צמיגי שמגדיל את נפח הצואה ומאיץ פעולת חשוב להיזהר. אם לא שותים לפחות 8 כוסות מים ביום- יכול להחמיר את העצירות.
קונג'אק- צמח טרופי הנמכר גם כתוסף העוזר לעצירות. וירידה במשקל . כיוון שריכוז גבוה של סיבים סופחים הרבה מים ומתנפחים וממלאים את הקיבה. ויוצרים תחושת שובע ואז אוכלים פחות .עדיף על הפסיליום מכיון שהוא צמח שלם והפסיליום הוא רק הקליפה של הזרע .
תוסף מגנזיום –לא כצעד ראשון זה לא טיפול שורשי
צמחי מרפא – שוש קירח, אלטיאה ורמניה (עדיף להתייעץ עם הרבליסט לפני)
תוסף תזונה שיכול לסייע - DIGEX9, דיאסטין
מומלץ להתמקד ב,חיזוק מערכת החיסון בכדי להסיר מהחיים בעיות, כאבים ומגבלות אחרות.
בריאות ובשורות טובות
אברהם מור קצב
נטורופת והרבליט קליני ND MA CIH