אפטות

פצעי כיב כואבים מאוד המופיעים בחלל הפה ככתם עגול לבן המוקף בשוליים אדומים.

 

גורמים:

  • רוב המקרים נראה כי מקושרות למצבי לחץ.
  • חסרים תזונתיים בויטמיני  B  או אבץ
  • רגישות למזון
  • אלרגיה
  • שינויים הורמונליים,
  • אכילת מזונות נוקשים,
  • צחצוח שיניים אגרסיבי,
  • משחות שיניים המכילות SLS
  • תגובה לטיפולים כימותרפיים,
  • תגובה לגורמים זיהומיים שונים כגון הרפס, אבעבועות רוח ומחלת הפה והגפיים
  • מחלות של מערכת העיכול כגון מעי רגיז, צליאק, קנדידה

 

טיפול קונבנציונאלי באפטות:

ישנם מעט מאוד טיפולים יעילים הכוללים תרופות מאלחשות, משחות ושטיפות פה שונות, סטרואידים למריחה או לשימוש פנימי, והמלצה לשמירת היגיינת הפה באמצעות שטיפות מחטאות.


טיפול טבעי

       1.  להפחית רמות סטרס, כל הכלים לעשות זאת

       2.  מומלץ מאוד על פעילות גופנית יומיומית סדורה וקבועה – כך תעשו, זאת נכון

       3.  לשלול רגישות או אלרגיה, מומלץ לערוך דיאטת אלימינציה- רצוי להתחיל דיאטה זו על ידי מתן תפריט מצומצם הכולל אורז ומספר מצומצם של ירקות מבושלים. לאחר מספר ימים יש להתחיל להשיב אל התפריט מזונות שונים. רצוי להשיב בכל פעם מזון אחד בלבד ולצרוך אותו ברציפות במשך יומיים שלושה על מנת לבחון את תגובת הגוף אליו. לעיתים הגורם האלרגני אינו מזון אחד, אלא הצטברות של מספר מזונות אשר שילובם הוא היוצר את התגובה האלרגית. במקרה כזה יש להמליץ על תזונה היפואלרגנית (הימנעות ממוצרי מזון החשודים כאלרגנים) כגון : חיטה, חלב ומוצריו, תירס, בוטנים, ביצים, סויה, חומרים משמרים, צבעי מאכל ועוד.

 

 

הגברת צריכה של:

·  מזונות המכילים אבץ כגון: קטניות, זרעים ואגוזים, דגים ופירות ים, דגנים מלאים. מינרל מסייע לאיחוי הכיבים ומשתתף בפעילויות אנזימתיות רבות במערכת החיסון.

·  מזונות המכילים ויטמינים מקבוצת B כגון: דגנים מלאים, קטניות (מומלץ מונבטות), ירקות ירוקים עליים, שמרי בירה. שחיוניים לשמירה על בריאות מערכת העיכול ותפקוד תקין של מערכת החיסון.

·  ירקות ופירות כמקור לנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים החיוניים לאיחוי הכיבים ולמניעת הישנותם.

 

הימנעות או הפחתת צריכה של:

·  מזונות היוצרים חומציות כגון: בשר, פירות הדר, ירקות ממשפחת הסולניים (עגבניות, תפוח אדמה וחצילים) וחלב ומוצריו. מזונות אלו מעלים את רמת החומציות בפה ועלולים ליצור או להחמיר אפטות.

·  פחמימות פשוטות (קמח לבן, סוכר) המחלישות את מערכת העיכול ומערכת החיסון ומעודדות תהליכים דלקתיים.

·  מזונות אלרגניים (תירס, חיטה, חלב ומוצריו, בוטנים, חומרים משמרים וצבעי מאכל) אשר עלולים להחריף את הכיבים או להוות גורם להופעתם.


 

  כל שאר הכלים למערכת חיסון חזקה 


אברהם מור קצב
נטורופת והרבליט קליני  ND MA CIH


logo בניית אתרים