שיעול


השיעול הוא תהליך רפלקסיבי תקין של הגוף (מערכת החיסון) המסייע להפריש ליחה וחומרים מזהמים אחרים.

לרוב, שיעול עם ליחה נגרם על ידי זיהום ויראלי בדרכי הנשימה והוא מתלווה לסימפטומים נוספים של גודש באף ונזלת מימית.

 אם השיעול מתפרץ באופן פתאומי בסביבה או בעונה מסוימות, בסבירות גבוהה כי אתם סובלים מאלרגיה. סימפטומים דומים, אך אלו נגרמים בעקבות תגובה לא תקינה של מערכת החיסון לחומרים שונים, כמו אבק או פולן (אבקני פרחים) ועוד


 יחד עם זאת, כולנו רוצים להפטר ממנו; הוא מציק, מקשה על השינה ופוגע באיכות החיים.

 

מומלץ לפנות לרופא במידה וחום גופכם עולה או שיש לכם צמרמורת, או שיעול חזק או שיעול עם ליחה צמיגית ובעלת גוון צהבהב־ירקרק עם ריח לא נעים".כיוון שסימפטומים אלו, בנוסף לשיעול, עלולים להצביע על דלקת ריאות או ברונכיטיס (דלקת סימפונות) וכו'.

 

אם לא, תנסו את הכלים שיש לרפואה הטבעית להציע

 

1.     חיזוק מערכת החיסון – לא משנה אם הגורם, וירוס, חיידק, אלרגיה או כל דבר אחר, הדבר היחיד שיגאל אתכם הוא מערכת החיסון, נסו להיצמד כמה שיותר לחוקים שיש לנו ברפואה הטבעית לחיזוק מערכת החיסון

2.     להעדיף מזון מבושל, כגון מרקים וירקות מאודים, כדי לחזק את העיכול החלש; להרבות באכילת חלבון במקום פחמימות (עדשים, שעועית מאש, אזוקי, קינואה, דגים מהים, עוף והודו).


3. להוסיף מזונות מפחיתי ליחה, כגון רוקט, ארוגולה, בצל ירוק, כרישה, חזרת, תה ירוק, קמומיל (בבונג), חומץ תפוחים, לימון ותפוח ירוק.


4. רצוי להימנע מארוחות כבדות, שומניות, מטוגנות ואוכל הנחשב למייצר לחות, כמו מוצרי חלב, בצקים וסוכרים.- מוצרי חלב עלולים דווקא להחמיר את הליחה.


         5. דבש - אחד התרופות העתיקות ביותר לכאבי גרון ושיעול; מומלץ להוסיף דבש לתה צמחים או לכוס מים פושרים עם לימון (המקל על הגודש). כמו כן, כדאי להוסיף לדבש שום ובצל (תורמים רבות למערכת החיסון)


         6. אננס = תרופה לשיעול עם ליחה. בזכות הברומלין, שהוא אנזים שמסייע לדלל את הליחה ולהיפטר ממנה ובכך מקל על השיעול. ברפואה המסורתית משתמשים בו גם לצורך הקלת סינוסיטיס או                       בעיות בסינוסים שנובעים מאלרגיה.


7.   בלנגו - לפי המסורת הפרסית הוא מסייע בשיעול (רטוב או יבש), ליחה, צרידות ואף דלקת ריאות - שים בכוס מיים רותחים כפית מהזרעים, להמתין שיינפחו ולשתות את הכוס (עדיף שהנוזל עוד חם) עם הזרעים פעמיים ביום.    

 

                    צמחי מרפא שיכולים לסייע

בשיעול יבש - עלי נענע (מנטה) ושמן אקליפטוס הם תרופות טבעיות, ותיקות ומוכרות לשיעול. מנטול מרגיע גירויים וכאבי גרון ופועל כנוגד גודש – ובכך מסייע לדלל את הליחה.

מומלץ לשתות תה עם נענע ו/או לשאוף אדים מאמבט אדים: טפטפו ארבע־חמש טיפות שמן מנטה או נענע על כל כוס מים חמים, כסו את ראשכם ואת הכלי עם הנוזלים במגבת וקחו נשימות עמוקות.

 

בשיעול עם ליחה  - תימין, שהוא אחד מעשבי התיבול הנפוצים, מוכר גם כצמח מרפא מכייח שמקל על מחלות בדרכי הנשימה.

עלי תימין מכילים פלבונואידים, תרכובות טבעיות שמרגיעות את שרירי הגרון שמעורבים בפעולת השיעול ואף מסייעים להפחתת דלקת.

מומלץ להכין חליטת טימין על ידי השריית שתי כפיות של העלים בכוס מים רותחים למשך 10 דקות וסינונם. בנוסף, ניתן להוסיף כמה ענפי טימין למרק עוף במהלך דקות הבישול האחרונות שלו.

 

     תוספי תזונה 

      מעבר למומלצים לחיזוק מערכת החיסון, אפשר להוסיף אימפרובין של נס הטבע לכל סוג של שיעול

      לשיעול יבש      COMP DROSERA & ALTHEA

            לשיעול עם ליחה COMP THYMUS & PLANTAGO  

 

 

            אם תתמקדו בסעיף 1,חיזוק מערכת החיסון

              במילא לא תזדקקו לשאר הסעיפים

 

            בריאות ובשורות טובות

                

אברהם מור קצב

נטורופת והרבליט קליני  ND MA CIH

   

logo בניית אתרים