אין כזה דבר מעי רגיז, יש מעי מרגיזים אותו 


10 טעויות באופן התזונה (איך אוכלים ולא מה אוכלים)  שפוגעות בבריאות והתעלמות מהם מובילה בהכרח לרוב מחלות המין האנושי - מספיק להתעלל במערכת העיכול 


מערכת העיכול היא השער המרכזי לגוף דרכו נכנס כל מה שהגוף צריך כדי להיבנות, לגדול להתחזק  ולתפקד כמו שצריך .

מערכת העיכול שלא מתוחזקת, שלא מתפקדת ולא בבריאות אופטימלית כל הגוף נפגע מזהאף פעם לא נהיה בריאים ואנרגטיים


מערכת העיכול היא גדולה, מורכבת, מתוחכמת וצורכת הרבה אנרגיה - אורכה  8-9 מטר,  שטח הספיגה כ 2 דונם (5 מגרשי כדורסל) כ- 15 איברים ועשרות רבות של שרירים, הורמונים, אנזימים וחומצות, שעיקר משימותיה הם:


א.     פירוק אבות המזון שמגיע מהטבע בשרשראות של חרוזים, לחרוזים בודדים פחמימות לסוכר, חלבונים לחומצות אמינו (20 סוגים), שומנים לחומצות שומן

ב.     ספיגה של הערכים תזונתיים

ג.      סינון וניקוי רעלים –החלק הגדול יותר של מה שמכניסים לגוף

ד.     הוצאת הפסולת


   מערכת העיכול עובדת באופן מדויק, מסודר ואחראי, תפקידנו זה רק לא להפריע לה - ככל שמודעים ומיישמים כללים אלו החיים יהיו אחרים לגמרי, המשקל מתאזן. הספיגה משתפרת בעשרות אחוזים, מינרלים , ויטמינים, מראה העור משתפר, בעיות רפואיות מתרפאות הרבה יותר מהר, השובע נמשך ליותר זמן.  מהפכה משנה חיים



טעות מספר 1 - אוכלים הרבה מידי

הרבה יותר אנשים מתים מעודף מזון מאשר מחוסר,  הרמב"ם הגדיר את זה "סם המוות סיבת כל המחלות"     שובע = סכנה ברורה ומיידית שחובה להימנע ממנה,

למה רוב היפנים רזים ? - יש להם מנהג אליו הם מחונכים מגיל 0 שנקרא "הרה האצ'י בו"  (כמעט תחושת שובע) אוכלים 80% מתחושת השובע

כמו מכונת כביסה, אם תעמיסו את התוף עד 0 מקום, תמיד תמצאו בגד עם כתם אחרי הפעולה.

הפרזה בכמות האוכל היא גורם מרכזי  לחלק גדול מהמחלות מהם סובל המין האנושי. חוץ מעייפות, חולשה ובזבוז אנרגיה, קורים עוד 2 דברים בעייתיים


א.     אין ספיגה - מזון חיוני שקריטי לתחזוקה וריפוי– ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, נוגדי סרטן ועוד הרבה חומרים אחרים שהגוף זקוק להם, לא מתפרקים ועוברים הלאה (אם זה לא קרה בקיבה אין לזה פיצוי בהמשך הדרך)


ב.     התשת מערכת החיסון - חלקיקי מזון שלא פורקו עד הסוף ליחידות הבסיסיות  האלמנטריות שלהן ונספגות טרם זמנן אל מחזור הדם שלנו הן רעלים עבור הגוף מערכת החיסון עלולה לזהות אותם כגוף זר ולהתחיל להלחם בהם, לפתח נוגדנים נגדם, אותם נוגדנים עלולים לתקוף איברי גוף אחרים ולחולל מחלות אוטואימוניות, חולשה חיסונית ומחלות כרוניות


טיפים לאכול פחות

  1. לקום מהארוחה לפני שמרגישים שבעים - לסיים כל ארוחה בתחושה שמסוגלים בקלות לאכול עוד שליש ממה שאכל
  2. לשתות 2 כוסות מיים 10 דקות לפני הארוחה
  3. לאכול לאט לאט, כמה שיותר לעיסות לפני הבליעה - ספרו 50 לעיסות לפני הבליעה
  4. תן כבוד למזון, אכול בשעות מסודרות אל תתמקד במסכים למינהם, עיתונים, רדיו, עבודה ושאר המשימות שיש לכם היום
  5. תבשיל אחד בכל ארוחה – הרבה תבשילים מולידים תאווה.
  6. עשה הפסקה אחרי המנה שאכלת, אל תבקש תוספות או תחזור אל הסיר, אפילו אם אתה חושב שאתה עדיין רעב, המתן כמה דקות וראה שזה יעבור לך.
  7. השתמש בצלחות קטנות
  8. אוכלים רק כשרעבים, לא רעבים, לא אוכלים
  9. למלא מקסימום חצי פה בכל ביס
  10. ידיים חופשיות - בין ביס לביס הניחו בצד את המזלג\כף כך שתראו את 10 האצבעות חופשיות עד סיום הביס הקודם

 

טעות מספר 2 - אוכלים מהר מידי 

אנשים נוהגים לאכול בעמידה, בשכיבה,  בנהיגה, בהליכה, בנסיעה, בשירותים, בעבודה. אוכלים במהירות נוגסים ובולעים בלי ללעוס בכלל. כאילו אין להם שיניים, או מערכת עיכול


א.     מכניסה לגוף הרבה רעלים,

ב.     פוגעת בפירוק ובספיגה, 

ג.      פוגעת בבריאות השיניים

ד.     פוגעת בחידוש ריריות הפה הוושט והקיבה

ה.    גורמת העיקרית לגזים, כאבי בטן צרבות ובחילות

 

        מהארוחה הבאה לאכול לאט,  טיפים לאכול לאט


  1. לא לבלוע את הביס, פשוט ללעוס כמה שיותר עד שהמזון מחליק פנימה בקלות
  2. לנסות לאכול לפחות ארוחה אחת בלי הסח הדעת - כלומר בלי עיתון טלויזיה, טבלט, מיילים, נייד, ויכוח, עבודה או קריאה, תנו את מלוא הכבוד ותשומת לב לאוכל שלכם, מהר מאוד תקבלו בחזרה הרבה יותר כבוד ממה שהשקעתם
  3. שימו טיימר של 20-30 שניות בין ביס לביס
  4. למלא מקסימום חצי פה בכל ביס
  5. ידיים חופשיות - בין ביס לביס הניחו בצד את המזלג\כף כך שתראו את 10 האצבעות חופשיות עד סיום הביס הקודם


טעות מספר 3 -  לא לועסים מספיק

ללעיסה בפה יש תפקיד ראשוני וחשוב ברצף תהליך העיכול, חוסר לעיסה מספקת מביאה לכך שהמזון מגיע לקיבה כמעט במצב גולמי ולא מוכן לעיכול וגורם לשחיקה והרס מתמיד של המערכת.

 - עייפות, חוסר חיוניות, חוסר אנרגיה ובזבוז אנרגיה- בקיבה אין שיניים (פירוק מכני)

  • מחסור ברכיבי מזון חיוניים עקב אי ספיגה
  • ספיגה מוגברת של רעלים 
  • הגדלת הערך הגליקמי שמוביל להשמנה, סכרת ותנגודת לאינסולין
  • תסמונת הפה היבש - פחות רוק עד ניוון של בלוטות הרוק (ראו בהמשך כמה זה חשוב)
  • הפרעה לחידוש הרירית של דרכי העיכול ולריפוי דלקות מעיים 
  • הפרשת יתר של חומצה שגורם לצרבות , דלקות בוושת ועד תסמונת בארט (תאי הוושת שנחשפים לחומצה עוברים תהליך סרטני)
  • דלקות מרובות בשיניים ובחניכיים

 רק ריבוי לעיסות לבדו מוביל אותנו לאיכות חיים אחרת - השובע נמשך ליותר זמן, המשקל מתאזן. הספיגה משתפרת בעשרות אחוזים, מינרלים , ויטמינים, מראה העור משתפר, בעיות רפואיות מתרפאות הרבה יותר מהר – זה לבדו מהפכה באיכות חיים - מוכח מחקרית וממאות מקרים בקליניקה



יותר לעיסות = יותר רוק = יותר חומרים כימיים חיוניים שנמצאים ברוק

א. אנזימי עיכול :

     1.  -עמילאז (מפרק עמילנים) 

     2. ליפאז (מפרק שומנים)


ב. נוגדנים של מערכת החיסון :

     1. LACTOFERRIN - נוגדן עוצמתי אנטי חיידקי, אנטי וירלי ואנטי פיטרייתי 

     2. SALIVARY LACTOPEROXIDASE - מנטרל רעלים, אנטי חיידקי ונוגד סרטן

     3. LYSOZYME - חומר חיטוי שמשמיד חיידקים ע"י חירור המברנה של החיידק


ג. מינרלים - סידן, נתרן, אשלגן, מגנזיום, ברום, פוספט וכלור


ד. OPIORPHIN - חומר משכך כאבים שגילו אותו ב 2006 - חזק הרבה יותר מהמורפיום שמופרש ברוק בכמויות מזעריות


ה. BDNF - מולקולה חשובה שיוצרת קשרים בין ניירונים שנמצאים במעטפת של הקיבה


ו. חלבונים מבוססי פרולין - חומצת אמינו נפוצה בשיניים ומונעת דלקות בשיניים 


מהארוחה הבאה לאכול לאט, כמה שיותר לעיסות, עד שהעיסה מחליקה פנימה ללא בליעה - לפחות 50 לעיסות לפני הבליעה

מבטיח לכם, את השינוי תרגישו כבר מסיום הארוחה הבאה



 טעות מספר 4 - אוכלים לעיתים קרובות מידי - נישנושים

 תהליך העיכול נמשך כ – 4  שעות בממוצע לכן אחרי כל ארוחה דרושה הפסקה להשלמת התהליך.

במידה ואוכלים באמצע התהליך של פירוק המזון וחילוף החומרים בגוף, מביאים את המערכת למאמץ מתמיד ובסופו של דבר לשחיקה ולחוסר יכולת לחילוף חומרים תקין ונורמלי. המעיים עובדים כל הזמן, הם צריכים את ההפסקות שלהם.לעיכול, לספיגה, לניקוי, לחידוש, לבניה ולריפוי דלקות


 התוצאה - עייפות, חולשה וסיכוי מוגבר לצרבת, בזבוז אנרגיה חשובה שיכולה להיות מותוות לחיסון, ניקוי וחילוף חומרים


הפתרון- לאכול עד 3 פעמים ביום -


 טיפ פשוט ליישום - תחשבו כמה חבל להפעיל מכונת כביסה בשביל חולצה אחת, בפעם הבאה שתשמעו "אתם חייבים לטעום", תענו שאתם לא מפיעים מכונה לחולצה אחת

אפשר לחרוג פעם ב..., ולכבס חולצה אחת, אבל לא כל יום, כל היום, לכבס רק חולצה אחת כל פעם.



 טעות מספר 5 - אוכלים בלילה

כמו כל הגוף, המעיים רוצים לנוח, אבל מה לעשות? הגיע האוכל. הם יעבדו בעל כורחם. אכילה בלילה פוגעת פגיעה ישירה במערכת החיסון, במערכת העיכול, במערכת חילוף חומרים וניקוי רעליםקרא עוד על נזקי ארוחה לילית


3-4 שעות לפני השינה, לא מכניסים כלום לפה (גם לא פרי או עוגיה קטנה), רק מים, או חליטת צמחים ללא כל תוספת

 

 

 טעות מספר 6 - סדר האכילה

מערכת העיכול הינה צינור חד כיווני. צריך לאכול מזון שמתעכל קל קודם לפני הקשה לעיכול.

לכל סוג מזון יש תוכנית עיכול משלו - זמן העיכול, מיקום הפירוק והספיגה לאורכה של המערכת, רמת חומציות שונה,אנזמי עיכול שונים (אלו שפועלים על פחמימות, לא פועלים על חלבונים).

חלבונים, שומנים ופחמימות (פחמימות כולל ירקות עמילניים, כל מה שמתחת לאדמה, שורשים כגון תפוח אדמה, בטטה, גזר, סלק וכ"ו)

סדר אכילה לא נכון יגרום לספיגה לקויה (לא נפיק תועלת מהמזון) וריקבון (יוצרים הרבה יותר רעלים בגןף)

  • מרק, סלט, ירקות בהתחלה וא"כ השאר
  •  פירות לפני הארוחה או כארוחה נפרדת עדיף להפרידם בכ 20 דקות מכל מאכל אחר
  • אבטיח ומלון – לאכול בנפרד ולא עם כל הפירות
  • פירות הדר – לאכול בנפרד ולא עם כל הפירות
  • תבשיל אחד כל ארוחה - כל תבשיל עיכול שונה - מרבה תבישילים גם מרבה תאווה
  • סוג חלבון אחד בכל ארוחה (ביצים, דגים, בקר, עוף)
  • סוג פחמימות אחד בכל ארוחה

לא לשתות במהלך הארוחה – מערכת העיכול שלנו מפרקת את המזון ע"י חומצות בקיבה, שתייה במהלך הארוחה מדללת את מיצי העיכול ובכך מקשה על העיכול  עדיף לשתות 10 דקות לפני האוכל או לפחות שעה אחרי.

 


 טעות מספר 7 - אוכלים שלחוצים

 הרגיעה בארוחה, המנוחה מטרדת היום מוסיפה המון לעיכול טוב ובריא ולשיפור מצב הרוח

 

אם נגיע לארוחה עצבנים, מודאגים, כועסים ולחוצים, אין פירוק, אין ספיגה של מרכיבים חיוניים

כניסת רעלים מוגברת, התשת מערכת החיסון ומתכון בטוח לאכילת יתר (מתוך כוונה לנחם את עצמנו)


להגיע לארוחה, שליו, רגוע, נינוח ושמח  ולאכול בקרבת אנשים שטוב ונעים לך איתם   34 טיפים חינמיים להיות שליו רגוע ונינוח



 8 - להתרגל לגוון את המזון בכל ארוחה (פירות ירקות קטניות ודגנים)

למה ?

בכל צבע, בכל גוון, בכל סוג או מין של כל צמח יש מיגוון נרחב של פיטו כימיקלים  שהם חומרים שחשובים למערכת החיסון ותפקוד תקין של הגוף

להבטיח בריאות לתמיד ומניעת חוסרים תזונתיים, שם המפתח זה לגוון

 

איך ?

בכל שבוע לגוון עם לפחות 18 סוגי ירקות מכל הצבעים (פחות מחצי המגוון)

מלפפון, עגבניה, דלעת, דלורית, פלפל אדום, פלפל צהוב, פלפל ירוק, פלפל כתום

חציל, צנון, צנונית, אפונה, שום, אספרגוס, ארטישוק, פול, במיה, שעועית ירוקה, שעועית צהובה, גזר, בטטה, קישוא, קולורבי, ברוקולי, כרוב, לבן, כרוב אדום, כרובית, בצל ירוק, בצל לבן, בצל אדום, סלק, שומר, במיה, לפת, ארטישוק ירושלמי

 

קטניות לגוון עם:

חומוס, עדשים בכל הצבעים, פול, שעועית יבשה בכל הצבעים, תורמוס, מאש, סויה



טעות מספר 9 - השרייה והנבטה

 זרעים, קטניות, דגנים, אגוזים ושקדים - מושרים ומונבטים מכילים מאות אחוזים יותר מינרלים ויטמינים ונוגדי חמצון  שזמינים לגוף, לדוגמא בעדשים מונבטות יש כ 1000% יותר ויטמין  מאשר אותם עדשים שלא מונבטות.   למה ואיך ?


טעות מספר 10 - מנוחה למעיים ולמערכת העיכול

מערכת העיכול המופלאה שלנו חייבת מנוחה והפסקה .לעיכול, לספיגה, לניקוי, לחידוש, לבניה ולריפוי דלקות - יש לי מאות עדויות של מטופלים שסבלו מכל הדלקות מעיים (קרוהן, קוליטיס, דיברטיקוליטיס) רק, אבל אך ורק שלא נתנו מנוחה למעיים, ולאחר ההמלצות הבינו שזהו הכלי הכי הכי הכי עוצמתי לטיפול, מניעה וריפוי של דלקות מעיים, מאותו היום שהם משתמשים בהמלצות

הדלקות מעיים הפכו לאירועים היסטוריים.

אין שבוע שלא מתפרסם מחקר חדש על יתרונות העל של צום לסירוגין - לבריאות, לחיסון, לחידוש וליצירת אנרגיה, מאוד מומלץ להיכנס לקישור ולאמץ את הכלי העוצמתי הזה 

אבל עד אז, מהיום פשוט תנו למערכת העיכול שלכם מנוחה לפחות 12 שעות כל יום, זה מאוד קל, פשוט תפסיקו לאכול נניח מ 8 בערב ועד 8 בבוקר (מי שגם זה קשה לו, אז שבוע ראשון להתחיל מ 10 שעות, שבוע שני 11 שעות)

מבטיח לכם מהשבוע הראשון, תבינו את השינוי הדרמטי בבריאות שלכם.


 

 

אברהם מור קצב

נטורופת והרבליט קליני  ND MA CIH





logo בניית אתרים