ליחה

רוק המעורבב עם ריר שמופרש על ידי מערכת הנשימה, מגיע לחלל הפה ומקשה עלינו לנשום. אולם הליחה, חיונית ,היא מסייעת לשמור על הלחות של דרכי הנשימה ולמנוע את כניסתם של פולשים לריאות. - כלומר הליחה היא לא מחלה, אלא מנגנון טבעי לנקות את דרכי הנשימה, יחד עם זאת, כולנו רוצים להפטר ממנה; היא מציקה, מקשה על השינה ופוגעת באיכות החיים.

 

מומלץ לפנות לרופא במידה וחום גופכם עולה או שיש לכם צמרמורת, או שיעול חזק או שיעול עם ליחה צמיגית ובעלת גוון צהבהב־ירקרק עם ריח לא נעים".כיוון שסימפטומים אלו, בנוסף לשיעול, עלולים להצביע על דלקת ריאות או ברונכיטיס (דלקת סימפונות) וכו'.

 

אם לא, תנסו את הכלים שיש לרפואה הטבעית להציע

 

  1.     חיזוק מערכת החיסון – לא משנה אם הגורם, וירוס, חיידק, אלרגיה או כל דבר אחר, הדבר היחיד שיגאל אתכם הוא מערכת החיסון, נסו להיצמד כמה שיותר לחוקים שיש לנו ברפואה הטבעית לחיזוק מערכת החיסון

2.     להעדיף מזון מבושל, כגון מרקים וירקות מאודים, כדי לחזק את העיכול החלש; להרבות באכילת חלבון במקום פחמימות (עדשים, שעועית מאש, אזוקי, קינואה, דגים מהים, עוף והודו).


3. להוסיף מזונות מפחיתי ליחה, כגון רוקט, ארוגולה, בצל ירוק, גינג'ר, כרישה, חזרת, תה ירוק, קמומיל (בבונג), חומץ תפוחים, לימון ותפוח ירוק.


4. רצוי להימנע מארוחות כבדות, שומניות, מטוגנות ואוכל הנחשב למייצר לחות, כמו מוצרי חלב, בצקים וסוכרים.- מוצרי חלב עלולים דווקא להחמיר את הליחה.


         5. דבש - אחד התרופות העתיקות ביותר לכאבי גרון ושיעול; מומלץ להוסיף דבש לתה צמחים או לכוס מים פושרים עם לימון (המקל על הגודש). כמו כן, כדאי להוסיף לדבש שום ובצל (תורמים רבות למערכת החיסון)


         6. אננס = תרופה לשיעול עם ליחה. בזכות הברומלין, שהוא אנזים שמסייע לדלל את הליחה ולהיפטר ממנה ובכך מקל על השיעול. ברפואה המסורתית משתמשים בו גם לצורך הקלת סינוסיטיס או  בעיות בסינוסים שנובעים מאלרגיה.


7.   בלנגו - לפי המסורת הפרסית הוא מסייע בשיעול (רטוב או יבש), ליחה, צרידות ואף דלקת ריאות - שים בכוס מיים רותחים כפית מהזרעים, להמתין שיינפחו ולשתות את הכוס (עדיף שהנוזל עוד חם) עם הזרעים פעמיים ביום.    


8. תימין, שהוא אחד מעשבי התיבול הנפוצים, מוכר גם כצמח מרפא מכייח שמקל על מחלות בדרכי הנשימה.

עלי תימין מכילים פלבונואידים, תרכובות טבעיות שמרגיעות את שרירי הגרון שמעורבים בפעולת השיעול ואף מסייעים להפחתת דלקת.

מומלץ להכין חליטת טימין על ידי השריית שתי כפיות של העלים בכוס מים רותחים למשך 10 דקות וסינונם. בנוסף, ניתן להוסיף כמה ענפי טימין למרק עוף במהלך דקות הבישול האחרונות שלו.


9. הפסיקו לעשן   בבקשה – עישון וחשיפה לעשן סיגריות הם מהגורמים הבולטים ביותר להיווצרות ליחה כרונית, ולכן, אם אתם מעשנים ומרגישים צורך לכחכח בגרון לעיתים קרובות ו/או שהקול שלכם צרוד  הדבר הטוב ביותר שאתם יכולים לעשות למען עצמכם, זה להפסיק לעשן - עוד על נזקי העישון


10. הימנעות מאלרגנים וכימיקלים – אבקני פרחים, אבק, כימיקלים, בשמים וזיהום אוויר עשויים לגרות את הגרון, האף ודרכי הנשימה ולגרום לגוף לייצר יותר ליחה על מנת לסלק את הפולשים.


11. מכשיר אדים קרים – אוויר יבש מגרה את האף והגרון וגורם לגוף לייצר יותר ליחה כחומר סיכה. שימוש במכשיר אדים מסייע לשמור על לחות באוויר ובכך לתרום לניקוי הליחה והקלה על גודש באף ועל קשיי נשימה.


12. שמן אקליפטוסשמן אתרי אקליפטוס עוזר להקל על ליחה בגרון. מומלץ לטפטף כמה טיפות שמן למכשיר אדים, למבער שמנים או אפילו על רצפת המקלחת לפני שנכנסים להתקלח.


13. גרגור מי מלח חמים – גרגור מים חמימים עם מלח עשוי לעזור בפינוי ליחה מהחלק האחורי של הגרון ואף לקטול חיידקים. יש להמיס 1/2 – 3/4 כפית מלח בכוס מים חמימים, לגרגר במשך 60-30 שניות ולירוק.


14. שתייה מרובה – שתייה מספקת של נוזלים, ובמיוחד מים, מסייעת לדלל את הליחה, להפוך אותה לפחות צמיגית ולהקל על תחושת הגודש.- כוס מים לפני כל ארוחה


15. לא לדכא את השיעול – נכון, השיעול שמתלווה לעיתים קרובות לליחה עשוי להיות מאוד מציק, אבל זו הדרך של הגוף להוציא החוצה את גורמי הגירוי. לכן, מומלץ להימנע משימוש בתרופות נוגדות שיעול (מוקוליט, סירן וראולין ודומהם).  השתמשו בכל הכלים שיש בדרכים הטבעיות להפחית  שיעול 


16.  תרגילי נשימה בטנית – הניחו יד על הבטן, נפחו את הבטן בשאיפה ושחררו אותה חזרה בנשיפה. חזרו על הפעולה כמה פעמים. ועוד כמה טיפים לנשימה נכונה


17. צחוק – זוהי כנראה הדרך המהנה ביותר. צחוק גדול ומשוחרר עוזר להפעיל את הסרעפת ולהניע את הליחה לדרכי הנשימה העליונות – משם קל יותר לפנות אותה החוצה.

גם חיוך יוצר מצב פארא סימפתטי . לחייך הרבה. כמה שיותר. לבן זוג, לילדים, לקופאית בסופר....לא משנה למי. להאיר פנים לאנשים. משפיע לא רק עליהם גם עלינו. גם אם זה מתחיל כביכול כמשהו מלאכותי.

עצם תנועת הפה, המכנית לחלוטין, (אפילו להחזיק עיפרון בין השיניים), יצר את ההשפעה על הגוף.  -

אין בעיה לצחוק במצבים רגילים, אך במצבים מאתגרים מומלץ לעקוב אחרי ד"ר מאדאן קטריה מייסד יוגה צחוק


18. קפאין ואלכוהול - שהליחה מציקה, מומלץ להוריד מהתפריט כמה שיותר את הצמד הזה שהם חומרים שיוצרים ליחה.




     תוספי תזונה 

      מעבר למומלצים לחיזוק מערכת החיסון, אפשר להוסיף אימפרובין של נס הטבע

 

 

            אם תתמקדו בסעיף 1,חיזוק מערכת החיסון

              במילא לא תזדקקו לשאר הסעיפים

 

            בריאות ובשורות טובות

                

אברהם מור קצב

נטורופת והרבליט קליני  ND MA CIH

   


logo בניית אתרים