ספיגה \ זמינות ביולוגית
25 המשתנים שחשובים לספיגה -
אתם זה מה שאתם אוכלים סופגים
פגיעה בספיגה מאיצה מחסור ברכיבים תזונתיים וקיצור דרך משמעותי בשלבי איכות החיים שכולנו עוברים
שלב 1 – מאגרים של רכיבים תזונתיים (ויטמינים, מינרלים וכ"ו) יורדים באיטיות, עדיין מרגישים טוב והכל בסדר.
שלב 2 – ירידה נוספת במאגרים שגורמת לליקוי בפעילות האנזימים ואנו נכנסים לסימפטומים לא ספציפיים כמו עצבנות, עייפות, דיכאון, נדודי שינה, מיגרנות, זהו מצב שבו אנחנו לא חשים בטוב, אך הרופא לא יתייחס לזה לאור הבדיקות דם המסודרות (כל הכוכביות בתוך הסוגריים).
שלב 3 – ירידה נוספת במאגרים, כאן אנחנו חולים עם ממצאים (מעט כוכביות, הופכים לאדומים ויוצאים מהסוגריים) כרוניים, (ל"ד, סוכר, כולסטרול) ומקבלים מהרופא תרופות לאיזון שברוב המקרים פוגעים בספיגה עוד יותר.
שלב 4 – ירידה נוספת במאגרים תוביל למחלות קשות ומוות בטרם עת.
אז מה הם המשתנים שמשפיעים על הספיגה:
3. מספר הלעיסות וכמות הרוק בכל ביס
5. סדר האכילה
6. טריות המזון
7. רמת עיבוד המזון
8. מצב אנזימי העיכול בפה, קיבה, כבד ולבלב
9. כמות ואיכות חומצה הידרוכלורית בקיבה
10. כמות ואיכות רמת הפרוביוטיקה
11. כמות הרעלים בגוף ורמת החשיפה שלנו לחדשים
12. מערכת חיסון חלשה ומחלות
13. דלקות בגוף ובעיקר דלקות מעיים
14. מועד האכילה
15. צירופי מזון
16. חסרים תזונתיים
17. איכות השינה
18. גיל
19. הריון והנקה
20. לחץ ודאגות
21. פעילות גופנית
23. התמכרות לקפה\אלכוהול\מתוק
24. תרופות
25. קרקע ענייה עניה במינרלים ומזון מהונדס גנטית
בריאות ובשורות טובות
נטורופת והרבליט קליני ND MA CIH