גלי חום (התסמין השכיח ביותר כ 80% מהנשים), דיכאון, עייפות, ירידה במטבוליזם (כ 300 קלוריות ביום), השמנה, שינויים במבנה הגוף, עליה ברמות הכולסטרול ועליה בסיכון לאוסטאופורוזיס. קושי להירדם, מצבי רוח, בעיות זיכרון, ירידה בחשק המיני, יובש, עקצוצים, כאבים בנרתיק ועוד תסמינים שתמהילם ועוצמתם, שונים מאשה לאשה, אך בהכרח פוגעים באיכות החיים.
גיל המעבר הוא לא אירוע נקודתי. מדובר בתקופה (עד שנה אחרי המחזור האחרון) העשויה להיות מטלטלת עבור האישה וכוללת שינויים פיזיים, נפשיים והורמונליים.
חלק טבעי ממעגל הפוריות שבה נפסק המחזור החודשי באופן הדרגתי. ומתרחש המעבר מפוריות לאי פוריות
זהו שלב טבעי בחיים. - נשים נולדות עם כמות מסוימת וסופית של ביציות בלתי בוגרות הנמצאות בשחלות ואינן מייצרות ביציות חדשות במהלך חייהן.
כאשר האישה מגיעה לבגרות מינית, מבשילות כ400,000 ביציות הנמצאות בתוך זקיקים בשחלות. ורק אחד מבשיל מדי חודש ומגיע לביוץ.
עם הגיל, מתמעטת כמות הביציות בשחלות המביאה לירידה בכמות ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון שעלולה להביא לתסמינים רבים ושונים השזורים אלו באלו.
ניתן לחלק את תקופת הפסקת המחזור לשלושה שלבים:
פרה מנופאוזה – שלב מקדים ירידה הדרגתית בייצור האסטרוגן והפרוגסטרון - הביוץ אינו סדיר, תדירויות ועוצמת המחזור משתבשות
מנופאוזה –הביוץ נפסק, אין וסת במשך שנה ויותר ולא ניתן להיכנס להריון.
פוסט מנופאוזה –חלק מהנשים מפסיקות לסבול מתופעות הלוואי.
רוב התופעות מוסברות מירידה ברמת הההורמון אסטרוגן שחלק מתפקידיו:
מה יש לרפואה הטבעית להקל על התסמינים
ספורט - כי חשוב לפחות 4 פעמים בשבוע, שומר על עצמות חזקות, מפחית כולסטרול, תורם גם להזעה מוגברת ולפעילות מעיים תקינה המשפרת את חילוף החומרים, מגבירה את הפינוי של פסולת מהגוף. כמה, למה ואיך, קראו עוד
תזונה
א. הקפדה על 7 חוקי התזונה הנכונה
ב. לצרוך רק מזון נוגד דלקת
ג. לצרוך פרוביוטיקה
ד. לצרוך נוגדי חמצון – מנטרלים את הרעלים (רדיקלים חופשיים) שפוגעים בכל הרקמות בגוף כמה שיותר הרי זה משובח. המזון בעל צפיפות התזונתית של נוגדי חמצון לפי הסדר:
במיוחד צריך להקפיד על כמות החלבון, ובפרט על הקולגן הסידן , ברזל , ויטמיןD וויטמין K תוספי תזונה שיכולים לסייע – חליטה מצמח שיח אברהם (וייטקס), פמיקס של ננו טבע
בריאות ובשורות טובות
אברהם מור קצב